Avto
392 ogledov

Pri trku v prikolico tovornjaka možnost preživetja minimalna

Test trčenja v prikolico tovornjaka IIHS
Ameriški inštitut za prometno varnost IIHS je razkril rezultate testov trčenj vozila z boka v prikolico tovornjaka. Možnosti za preživetje so minimalne.

Pri IIHS so posneli test trčenja avtomobila v stranski del prikolice tovornjaka. Gre za ameriški tip prikolic. Na videu so jasno videne posledice, ko avtomobil trči ob bok kamionske prikolice. Ob testih trčenj računajo na to, da energijo udarca absorbira konstrukcija avtomobila in njegov spodnji del. Ko pa morajo to nalogo opraviti A stebrički na avtomobilu, so možnosti potnikov, da preživijo minimalne.

Pri IIHS so naredili dva testa. Enega brez zaščitne stranice na prikolici in drugega s sistemom AngelWing vgrajenim na prikolico, ki ne dovoljuje, da se potniški avtomobil zarine pod prikolico. Kot lahko vidite na posnetku, gre pri zadnjem primeru za zelo uporaben izum. Teste so naredili pri hitrosti 56 km/h. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.