Avto
25 ogledov

Prihaja devetstopenjski menjalnik

ZF devetstopenjski menjalnik ZF
Nemško podjetje ZF Friedrichshafen AG je predstavilo devetstopenjski avtomatski menjalnik, ki porabo goriva v primerjavi s šeststopenjskim avtomatskim menjalnikom zmanjšuje za 16 odstotkov.

Podjetje ZF, poznano kot specialist za proizvodnjo menjalnikov, je predstavilo prvi avtomatski menjalnik za osebna vozila z devetimi stopnjami prenosa.

Gre za model z oznako 9HP narejen za osebna vozila s pogonom na prednji kolesi in prečno postavljenim agregatom ter motorjem s start-stop sistemom. Nabor sprememb je dolg, ena od najbolj značilnih prednosti, ki jih prinaša ZF-ov devetstopenjski avtomatski menjalnik pa je zelo nizko območje vrtljajev, v katerih deluje. V deveti prestavi lahko vozilo potuje s hitrostjo 120 km/h pri vsega 1.900 vrtljajih v minuti, medtem, ko je ta številka pri šeststopenjskem avtomatskem menjalniku 2.600 vrtljajev v minuti.

Rezultat je nižja poraba, tudi do 16 odsotkov v primerjavi s šeststopenjsko avtomatiko. Proizvajalec še navaja, da menjalnik zmore med 280 in 480 Nm navora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.