Avto
4526 ogledov

Prihajajo nove kamere, ki bodo prežale na voznike

kamera promet
S posebno programsko opremo bodo opremili statične kamere ob cestah.

Uporaba mobilnih telefonov med vožnjo je postala zelo resna težava. Z njo se soočajo po vsem svetu. Zaradi uporabe mobilnih telefonov se pozornost voznikov zmanjša do te mere, da postanejo izredno nevarni za preostale udeležence v prometu. 

V Avstraliji bodo prvi uporabili novo tehnologijo, s katero bodo lovili voznike, ki med vožnjo uporabljajo telefon. Nadzorne kamere ob prometnicah bodo opremili s posebnim programom, ki bo prepoznal prekršek in poskrbel, da bo izdana kazen. 

Kot je poročal The Herald Sun, so med peturnim testiranjem v Melbournu v samo petih urah odkrili 272 prekrškarjev. Pri tem je treba dodati, da je kamera med testom pokrivala samo en pas. 

S tovrstno prakso bodo najprej začeli v Novem Južnem Walesu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Snežinko 11:37 18.april 2018.

    Spoštovani BP: dve napaki: prva, sploh ni res, da prihajajo NOVE kamere, ampak bodo OBSTOJEČE nadgradili s programsko opremo. Razumete razliko? Druga napaka: sram vas je lahko, da takole zavajate z naslovom: vsak mora kliknit na članek, da šele vidi, ...prikaži več da to ni pri nas ampak v daljni Avstraliji, za katero nas pa čisto in popolnoma nič ne briga, kakšne kamere bodo imeli, ane? Vse za klik, kajne?