Avto
1293 ogledov

Prodaja avtomobilov v Evropi strmoglavila

Nakup avtomobila preko interneta Žurnal24
Prodaja novih vozil v EU aprila strmoglavila za več kot 75 odstotkov.

V EU je bilo aprila registriranih zgolj 270.000 novih vozil, kar je 76,3 odstotka manj kot v enakem lanskem mesecu. April je sicer prvi poln mesec, ko so bili v veljavi številni omejitveni ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Gre za največji padec, odkar Evropsko združenje proizvajalcev avtomobilov (ACEA) beleži statistiko.

Renault Clio RS Line VSAK PETI NOVI Avto Prodaja avtomobilov v aprilu: en avto močno izstopa

V Italiji in Španiji, kjer so za zajezitev širjenja virusa uvedli ene najstrožjih ukrepov, se je prodaja novih vozil zmanjšala na skorajšnji ničlo. V Italiji so prodali 97,6 odstotka manj vozil kot aprila lani, v Španiji pa 96,5 odstotka manj.

V Franciji so po podatkih ACEA prodali 88,8 odstotka manj novih vozil, v Nemčiji pa je bil padec nekoliko manjši, in sicer 61,1-odstoten.

Avtomobilski ključi | Avtor: Profimedia Profimedia

Tiguan allspace Skica naslednjega Avto Najbolj prodajan Volkswagen ni golf

Volkswagen krepi delež

Nemški Volkswagen je ohranil vodilni tržni delež, ki ga je aprila še okrepil. Od vseh v tem mesecu prodanih novih vozil jih je bilo 28,8 odstotka Volkswagnovih, medtem ko jih je bilo aprila lani 24,9 odstotka.

Avtosalon prodaja avtov Avto Prodajalci so si oddahnili

Francoskemu PSA je z lanskih 17,1 odstotka tržni delež padel na 13,6 odstotka, Renault je zdrsel z lanskih 11,6 odstotka na 10,2 odstotka. BMW je tržni delež okrepil z 5,9 na 8,7 odstotka.

Glavni oblikovalec pri znamki Mercedes-Benz Robert Lešnik Intervju Avto Pričakovati je tudi mamljive ponudbe za nakup avtomobila

Fiat Chrysler Automobiles (FCA), za katerega Italija predstavlja enega ključnih trgov, je zabeležil 3,6-odstotni padec. Od aprila prodanih vozil jih je bilo s strani FCA prodanih 3,8 odstotka.

 

Komentarjev 1
  • puys 16:40 19.maj 2020.

    Skrajni čas, škatle precenjene vse za 80%.