Avto
31 ogledov

Pustolovščina do Mongolije

Chevrolet aveo Chevrolet
Štirinajstega julija je z dirkališča Goodwood na več kot 14 tisoč kilometrov dolg pustolovski reli do Mongolije brez spremstva, podpore in začrtane poti odšla posadka v posebni različici chevrolet avea. Cilj je zbrati sredstva za otroške dobrodelne organizacije.

Prva mongolska reli ekipa je majhen 1,2-litrski aveo odpeljala na pot, polno ovir, kot so gore, puščave, slabe in neurejene ceste, roparji ... Tričlanska ekipa, ki jo sestavljajo izkušeni marketinški vodja Guy White, naložbeni bankir Ed Kliphuis in raziskovalec na področju razvojne biologije Arnout Schepers, od katerih nobeden nima reli izkušenj, namerava zbrati potreben denar za otroške vasi SOS, ki stojijo ob njihovi poti.

Chevrolet aveo | Avtor: Chevrolet Chevrolet
Guy White je pred odhodom dejal: "Življenje je treba živeti. V življenju obstajajo redki trenutki, ko lahko dejansko storiš nekaj takega. Voziti po tretjini sveta, spoznati toliko neverjetnih ljudi, izkusiti toliko neverjetnih doživetij, pri tem pa narediti tudi nekaj dobrega, to je res popolna kombinacija. Želim postati eden od tistih dedkov, čigar vnuki želijo slišati njihove zgodbe."

Ekipa, ki se je prvič srečala pred tremi leti na igrišču za ragbi v Ženevi, zbira donacije za otroške vasi SOS v Mongoliji. Organizaciji SOS bo podarjen tudi aveo. Poleg tega bodo na poti "prodajali" tudi zanimive priložnosti za interakcijo za ta plemeniti namen.

Komentarjev 1
  • Bor Pirs 13:31 29.julij 2012.

    Spoštovani, vaš komentar je bil zaradi neprimernosti izbrisan. Uredništvo zurnal24.si.