Avto
7565 ogledov

Razkritje: Nova podoba za peugeot 3008

Peugeot 3008
1/14
Peugeot
Avtomobilski čas v zadnjih desetletjih teče zelo hitro in po štirih letih je bil že skrajni čas, da se je tudi peugeot 3008 pokazal v prenovljeni podobi.

Peugeotov športni terenec spodnjega srednjega razreda, ki so ga Francozi predstavili leta 2016, kot znanilec nove dobe znamkinega oblikovanja in dokončno digitaliziranega i-cockpita pa si je prislužil tudi naslov evropskega avta leta 2917, je bil na trgu precej uspešen, saj jih je v dobrih štirih letih na ceste zapeljalo več kot 800 tisoč.

Citroen DSuper 5 PRIMERJAVA Avto Pri nas avto, ki vrača upanje na romantične čase

Peugeot 3008 | Avtor: Peugeot Peugeot

Novo obdobje modernosti

Na zunanjosti, za katero pri Peugeotu pravijo, da odraža novo obdobje modernosti, izstopa predvsem prenovljeni sprednji del z led osvetlitvijo od najnižjih stopenj opreme. Novi slog predstavlja tudi maska motorja brez okvirja, ki se z zavihki razteza pod prednje luči in vizualno povezuje vse elemente prednjega dela. Športnost poudarjajo tudi dodatki na odbijaču, novim žarometom pa so namenili bolj agresiven nastop. V višjih stopnjah opreme so na voljo tudi polni led žarometi., pri katerih funkcija »Foggy Mode« nadomešča konvencionalne meglenke.

Led so tudi nove tridimenzionalno zasnovane luči na zadku, ki so prekrite s prozornim zadimljenim steklom in navidezno podaljšujejo črni rob na zadnjih vratih ter razširijo vtis zadka. Barve večinoma ostajajo enake kot doslej, dodali so jim dva povsem nova odtenka modre, najbolj razvajeni kupci pa si bodo lahko omislili še paket »Black Pack« z zatemnjenimi oblikovnimi elementi.

Peugeot 3008 | Avtor: Peugeot Peugeot

Peugeot 3008 Avto SUV, ki je zaznamoval zadnje obdobje na slovenskih cestah

V notranjosti seveda ostaja »i-cockpit«, ki pa je tudi nadgrajen z izboljšanim in laže berljivim 12,3-palčnim zaslonom instrumentnega panela in novim 10-palčnim za dotik občutljivim zaslonom, ki ga še vedno spremlja sedem »klavirskih tipk« za direkten dostop do funkcij. Hibridni različici imata še dodatni gumb za dostop do električnega menija. Peugeot 3008 je sicer opremljen z vrsto infozabavnih in asistenčnih sistemov, med katerimi izstopa v tem modelu nova nočna kamera »Night Vision«.

Dva priključna hibrida

V različicah z motorji na notranje zgorevanje sicer voznik z gumbom na centralni konzoli še naprej izbira med normalnim, športnim in eko načinom, v hibridnih različicah pa med električnim, hibridnim in športnim načinom. V močnejšem hibridu s štirikolesnim pogonom je na voljo še program 4WD. Priključna hibrida sicer vožnjo serijsko vedno začenjata v električnem načinu.

Peugeot 3008 | Avtor: Peugeot Peugeot

Citroën C5 aircross Avto Česa takega od Citroëna nisem pričakoval

Poleg dveh turbibencinskih in enega turbodizelskega motorja sta največja novost v peugeotu 3008 seveda dve različici priključno hibridnega sistema, ki smo ju denimo spoznali že v DS7 crossbacku in drugih modelih skupine PSA (do zdaj je imel peugeot 3008 le eno). Šibkejši, ki poganja le prednji kolesi, razpolaga s sistemsko močjo 165 kilovatov, sestavljata pa ga 132-kilovatni turbobencinski motor in 80-kilovatni elektromotor. Močnejši s sistemsko močjo 220 kilovatov ima štirikolesni pogon, ki ga sestavljajo 147-kilovatni turbobencinski štirivaljnik ter 81-kilovati elektromotor na predni in 83-kilovatni na zadnji premi.

Oba imata litij-ionsko baterijo s kapaciteto 13,2 kilovatne ure, ki se s 3,7-kilovatnim 16-amperskim polnilnikom polni dobre štiri ure, s 7,4-kilovatnim pa uro in tri četrt. Lastnikom je sicer na volj tudi vrsta programov, ki jim olajšajo uporabo hibridnega peugeota 3008, pa naj gre za iskanje polnilnih postaj in polnjenje baterij, planiranje voženj ali pa pripravo avtomobila na vožnjo z vnaprejšnjim klimatiziranjem kabine.

Peugeot 3008 | Avtor: Peugeot Peugeot

Peugeot Prva vožnja Avto Levji trop z dvema loputama, kablom in modro lučjo na ogledalu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.