Avto
4615 ogledov

Renault je alaskana pripeljal "v najlepše mesto na svetu"

1/29
Renault
Čeprav ga v Sloveniji ne bodo prodajali, pa boste lahko na gorenjskih cestah in v Bohinju mesec dni videvali povsem novega renaulta.

Renault je že lani v Južni Ameriki predstavil svojega pick-upa, poltovornjaka, ki je narejen na osnovi nissana navare. Zdaj ga je Renault pripeljal tudi na staro celino, novinarjem iz vse Evrope pa ga bodo mesec dni predstavljali v Sloveniji.

V mesecu septembru bo Slovenijo obiskalo okrog 400 novinarjev, večinoma iz Evrope, nekaj pa tudi iz držav Magreba (Maroko, Alžirija, Tunizija…) in Južne Afrike.

Vidite ga lahko na Gorenjskem, kjer bo narejena večina voženj, največo možnost, da si ga lahko ogledate od bližje, pa imate v Bohinju, saj bodo novinarji nastanjeni v Bohinjski Bistrici.

Ferrari portofino Koper Avto Varnostniki v Kopru "težili" zaradi slik novega ferrarija

Pri Renaultu so fotografije naredili predhodno, pripeljali pa so ga tudi "v najlepše mesto na svetu," kakor župan Zoran Janković pravi Ljubljani. Fotografirali so ga pred stožiško košarkarsko dvorano.

Pri Renaultu Slovenija so se odločili, da poltovornjaka pri nas ne bodo prodajali, saj Renault-Nissan pri nas vse potrebe zadosti z nissan navaro. 

 | Avtor: Renault Renault

Renault alaskan je novi poltovornjak preizkušenih genov

Pickup alaskan je sicer francoski odgovor na rastoči trend priljubljenosti poltovornjakov. O Renaultovem globalnem pickupu se je dolgo govorilo, pravih skrivnosti, ki jih je obdržal čisto do konca, je bilo pravzaprav malo. V največji meri se naslanja na Nissanov model navaro, tako da je glavna posebnost od japonskega sorodnika le svojstven prednji del z bolj mehkimi linijami, LED dnevnimi lučmi in velikim Renaultovim rombom. S strani in zadaj so navezave na navaro zelo očitne, prav tako je veliko podobnosti znotraj, saj alaskan denimo uporablja celo isto multimedijo in ne Renaultovega R-linka.

Renault z-zoe Renault presenetil Avto Renault presenetil z malim električnim športnikom

Tudi alaskana poganja 2,3-litrski dizelski motor z biturbo tehnologijo v različici 120 kW (163 KM) ali 140 kW (190 KM). Na nekaterih trgih sicer ponujajo tudi 2,5-litrski dizel in 2,5-litrski bencinar.

 | Avtor: Renault Renault

Svoje terenske zmogljivosti alaskan dokazuje z možnostjo izbire delovanja 4x4 pogona, poleg ročnega menjalnika je na voljo tudi sedemstopenjska avtomatika. Alaskan je na razpolago s podaljšano in dvojno kabino, na tovorni del so namestili tudi 12V vtičnico. Tako kot navara ima tudi alaskan do štiri dodatne oči - kamere za 360-stopinjski pogled okoli avta.

Poglejte, kaj so posneli v Sloveniji

Komentarjev 1