Avto
44650 ogledov

Renault po več desetletjih spreminja logotip!

Renault 5 EV Renault
Dejansko so novega pokazali že pred časom, pa niste vedeli, da bo zdaj uradno predstavljal slovito francosko znamko.

Nekoliko na tiho so pri Renaultu začeli z veliko spremembo svojega logotipa. S tem so se pridružili zdaj že dolgemu seznamu znamk, ki so svoje logotipe spremenile v zadnjem letu.

Medtem ko večina drugih znamk to naredi z veliko pompa, so pri Renaultu izbrali precej bolj umirjen in postopen prehod. Nov logotip bo pravzaprav identičen tistemu, ki so ga januarja namestili na svoj zelo odmevni koncept renault 5 EV, s katerim so napovedali povratek slovite "petke".

Renault 5 Prototype, | Avtor: Renault Renault

Renault logotip | Avtor: Renault Renault

Logotip se s preprostejšo, zdaj plosko obliko prepleta dveh diamantov na nek način vrača v preteklost, ko so med letoma 1972 in 1992 na avtomobile nameščali romb iz štirih brazd.

A po drugi strani se zdi nova oznaka s svojo preprosto in hkrati zelo povedno vsebino idealna za izzive prihodnosti, v katere je lani ugriznilo novo vodstvo velikana pod poveljstvom Luca de Mea. Tudi večina ostalih znamk je v novi generaciji logotipov opustila 3D dizajn in začela zagovarjati bolj čiste in ozke linije.

Renault logotip | Avtor: Renault Renault

Pri slovenskem predstavništvu Renaulta so potrdili, da prihaja nov logotip in napovedali njegovo postopno uvajanje, najprej v svoje marketinške vsebine, nato pa se bo začel pojavljati tudi na vseh prihodnjih modelih znamke in na prodajno-servisne centre.

Renault redko spreminja svoj logotip, aktualnega so začeli uporabljati že leta 1992, pred tem pa so 20 let uporabljali dizajn, ki se ga dobro spominjamo iz modelov renault 4 in renault 5. Diamant v logotipu se je sicer pojavil že leta 1925.

Uradno konec finančne poroke z Mercedesom

Prelom s preteklostjo je Renault naredil še na enem področju - sporočili so, da so prodali svoj celotni delež, ki so ga imeli v podjetju Daimler AG. Šlo je za več kot 16 milijonov delnic oziroma 1,54-odstotni delež v Daimlerju, ki je bil plod tesnega sodelovanja med velikanoma iz časov avtomobilskih vladarjev Carlosa Ghosna in Dieterja Zetscheja. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • romy 12:22 14.marec 2021.

    Enkrat Renault,nikdar več Renault.Hvala.Je pa res in starejši se bodo strinjali,da je bil Renault v 70ih in malo v 80ih res dober avto.

  • Mrazek 20:50 13.marec 2021.

    Naj raje izboljšajo izdelavoi, kot pa da se že desetletja ukvarjajo z izmisljanjem imen in logotipov.

  • 03a22797237ce84cc413aa3240ab4331bd637aab 19:33 13.marec 2021.

    Karkoli naredijo spominja na luknjo.