Avto
1892 ogledov

Renault spreminja strategijo in začenja internetno prodajo

Nakup avtomobila preko interneta Žurnal24
Tudi Renault računa, da bomo v prihodnje njihove avtomobile vse bolj kupovali preko spleta. Že letos začenja z novo strategijo.

Pri Renaultu načrtujejo, da bodo prodali nekaj svojih trgovcev v Franciji in prodajo preselili na splet. Na ta način želijo zmanjšati stroške poslovanja. V naslednjih treh letih morajo stroške znižati za dve milijardi evrov.

BMW i3 in i8 spletni nakupi Avto Prodaja avtomobilov preko interneta

Iz francoskega avtomobilskega giganta so v nedeljo sporočili, da bodo v okviru prestrukturiranja maloprodajnih poslov, ki naj bi se zaključilo do leta 2024, v Franciji prodali 10 prodajnih mest, da bi zagotovili "trajnostno in dobičkonosno rast" in se pripravili na prihodnost, v kateri se bo proces nakupa avtomobila spremenil in preselili na splet. Skupina Renault Retail Group bo prodala tudi poslovalnico na območju Pariza. Hkrati so sporoči, da bodo delovna mesta zaščitili.

Nakup avtomobila | Avtor: unitedpictures.com unitedpictures.com

Jeep Cherokee Avto Totalna razprodaja avtomobilov zaradi kopičenja zalog

Skupina Renault Retail Group, ki je v celoti v lasti skupine Renault Group, ima skupno 275 zastopnikov in 12.000 zaposlenih v 14 evropskih državah, trži pa znamke znamk Renault, Dacia in Nissan. V Franciji ima 94 poslovalnic.

Fiat bravo in brava nakup do 500 evrov Avto Nakup avtomobila do 500 evrov

Pri Renaultu pravijo, da je to drugo največje podjetje za avtomobilsko distribucijo v Evropi, v Franciji pa so odgovorni za 35 odstotkov prodaje in 20 odstotkov po vsej Evropi. Čeprav je Renault zmanjšal svojo udeležbo pri prodaji na drobno, pa so iz francoskega konkurenta PSA Group pretekli teden sporočil, da širijo svojo maloprodajno podružnico, zaposlili pa bodo 1300 ljudi. PSA Retail deluje v 10 evropskih državah in ima več kot 10.000 zaposlenih.

Nakup avto | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Avtosalon v Parizu 2018 Sporočila iz salona Avto Nakup avtomobila bo čez 10 let zelo drugačen

Tudi Volkswagen na internet

Prodajne mreže po Evropi nameravajo krčiti tudi drugi proizvajalci vozil. Volkswagen je že leta 2017 napovedal, da bo del prodaje preselil na internet. S tem želijo pri Volkswagnu privarčevati na stroških in hkrati spremeniti navade potrošnikov pri nakupu avtomobila, saj smo globoko v dobi digitalizacije. Pri VW želijo za desetino izboljšati dobičkonosnost svoje mreže, ki obsega 3.000 prodajnih salonov po Evropi, hkrati pa je strategije del obsežnih varčevalnih ukrepov, ki so posledica afere "dieselgate“ in prehoda na elektrifikacijo.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.