Avto
128 ogledov

Revolucija na področju motornih olj

Shell motorno olje Haberkorn Slovenija
Razvoj na področju motornih olj je v zadnjem desetletju usmerjen v zmanjševanje emisij škodljivih snovi, konkurenčnih zahtev glede vzdržljivosti motorjev ter zahtev glede zmanjševanja porabe goriva in zmanjševanja emisij toplogrednih plinov.

Pri Shellu, vodilnemu svetovnemu podjetju s področja energetike in plinske tehnologije, so razvili povsem nov način proizvodnje sintetičnih baznih olj, ki so proizvedena iz zemeljskega plina in ne iz surove nafte kot običajno.

Tako motorno olje ima številne pomembne prednosti, vključno z izboljšano viskoznostjo, nižjo porabo goriva, zmanjšanim trenjem in zmanjšanim izparevanjem.

Najbolj napredno motorno olje

Prav te prednosti najdemo v novem motornem olju Shell Helix Ultra s PurePlus tehnologijo. To je najnovejše in najbolj napredno motorno olje podjetja Shell doslej. Shell Helix Ultra motorno olje je brez vsakih nečistoč, ki jih najdemo v surovi nafti.

"Zemeljski plin na osnovi te tehnologije je Shell v posebnem, revolucionarnem, tehnološkem procesu spremenil v kristalno čisto bazno olje. To bazno olje predstavlja 75 do 90 odstotkov motornega olja. Skupaj s preizkušeno aktivno tehnologijo čiščenja, ki vključuje paket aditivov, so omogočili posebne lastnosti tako proizvedenih sintetičnih motornih olj na treh področjih,“ pojasnjuje Ivan Špehar, vodja tehnične službe pri podjetju Haberkorn Slovenija, ki je uradni makrodistibuter za maziva Shell, tovorni in industrijski program.

Shell motorno olje | Avtor: Shell Shell
Prednosti motornega olja so izboljšane viskozitetne lastnosti, kar se odraža pri boljši zaščiti pri ekstremnih temperaturah, tako zelo nizkih kot zelo visokih, zmanjšano je trenje, kar uporabnik občuti pri nižji porabi goriva, zmanjšano je tudi izparevanje, kar se odraža pri manjši porabi motornega olja.

Motor ohranja čist

Shell PurePlus tehnologija omogoča izdelavo superiornih maziv za najnaprednejše motorje kar postavlja Shell Helix Ultra med najnaprednejša motorna olja doslej. Edinstvena kombinacija Shell PurePlus tehnologije in tehnologije aktivnega čiščenja motornemu olju Shell Helix Ultra omogoča zagotavljanje še višje ravni čiščenja in zaščite modernih motorjev kar v praksi pomeni, da nobeno drugo motorno olje ne ohranja motorja tako blizu čistosti novega iz tovarne.

Shell Helix Ultra | Avtor: Shell Shell


"Motorno olje Shell Helix Ultra pomaga preprečevati nalaganje usedlin in oblog, vozniki pa učinek novega motornega olja občutijo z bolj odzivnim delovanjem pogonskega sklopa in udobnejšo ter varčnejšo vsakodnevno vožnjo. To motorno olje presega industrijske standarde in ohranja kritične sestavne dele motorja čistejše,“ pojasnjuje Špehar.

Vse naštete prednosti motornega olja Shell Helix Ultra s PurePlus tehnologijo imajo za uporabnika skupni imenovalec – prihranek denarja.

Dokazi iz prakse

Z uporabo Shell Helix Ultra motornega olja s PurePlus tehnologijo so pri Shellu opravili na  milijone kilometrov testnih voženj, s čimer so preverili vrhunsko zmogljivost izdelka. Shell je opravil teste z več kot 1.000 vozniki po vsem svetu, v različnih pogojih, in dokazal, da lahko vozniki občutijo razliko v boljšem delovanju motorja, ki ga zagotavlja Shell Helix Ultra motorno olje. V praktičnem avtocestnem preizkusu z Mercedes-Benzom C200 CGI so po 100.000 prevoženih kilometrih ugotovili, da je motor ohranil prvotne lastnosti, kar pomeni, da je poraba goriva ostala enaka, kot na dan, ko je vozilo zapustilo tovarno. Ta zaščita presega industrijske standarde in tako ključne dele motorja ohranja čistejše.

Shell motorno olje | Avtor: Shell Shell


Prav zaradi vrhunske zmogljivosti z zmanjšanim trenjem za boljšo ekonomičnost porabe goriva, je Shell Helix Ultra na osnovi Shell PurePlus tehnologije, pred časom za prvo polnjenje v svojih avtomobilih potrdil tudi BMW.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.