Avto
22 ogledov

Rokometaša porabila 4,3 litra

Luka Žvižej (v ozadju) in David Razgor. (Foto: Gregor Prebil) Žurnal24 main
Rokometaša Celja Pivovarne Laško Luka Žvižej in David Razgor sta preizkušnjo za najbolj varčnega voznika v Celju končala uspešno, s povprečno porabo 4,3 litra na sto kilometrov.

"To je v redu, glede na to, da sva z Davidom tekmovanje vzela za zabavo ter se v avtomobilu vso pot zabavala in vozila normalno," je po koncu preizkušnje in povprečni porabi 4,3 litra na sto kilometrov dejal slovenski rokometni reprezentant Luka Žvižej, ki pa se v zadnjem času ubada s poškodbo.

Njegov navigator na tekmovanju za najvarčnejšega voznika, ki ga skupaj prirejata Žurnal24 in Opel Slovenija, prav tako rokometaš David Razgor je bil nad preizkušnjo presenečen: "Sicer nisem sedel za volanom, pa ne zato, ker imam manj časa vozniški izpit. Nisem pričakoval, da tekmovanje poteka na tak način. Bolj sem pričakoval dogajanje na parkirišču. Bilo je zelo poučno in tudi zabavno. Čeprav sem bolj miren in varen voznik, pa mi bo prav gotovo prišel prav kakšen od nasvetov inštruktorja varčne vožnje, ker poraba ni taka, kot bi morala biti (smeh)."

Izkušenejši član najuspešnejšega slovenskega rokometnega kolektiva Celja Pivovarne Laško Luka Žvižej sicer veliko presedi v avtomobilu, včasih pa meri tudi porabo: "Sem si meril porabo, ki pa je odvisna od vrste avtomobila in relacije. Glede na to, da imam sam avto z avtomatskim menjalnikom, je poraba nekoliko višja. Bolj pomembno mi je, da pridem varno na cilj."

Žvižej, ki je pred leti z Barcelono osvojil tudi naslov evropskega klubskega prvaka, je navajen prometnega vrveža velemest: "V večjih mestih je vožnja drugačna. Vse je bolj napeto. Ko se prižge zelena luč, sledi pravi start voznikov. Je pa tam tudi več motoristov, zato moraš biti bolj pozoren na promet. Mislim pa, da smo Slovenci dobri vozniki."

Rokometni dvojec je kljub zelo dobremu rezultatu s tekmovalno opel astro ecoFLEX zasedel zadnje, 6. mesto, zmagovalec Gregor Muc je bil s porabo 3,3 litra in možnostjo osvojitve glavne nagrade v finalu astre ecoFLEX nekoliko bolj motiviran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.