Avto
249 ogledov

S sesalnikom nad gorivo iz rezervoarja

Ekplozija na črpalki Policija Bochum
Dva mojstra iz Nemčije sta skušala napačno natočeno gorivo iz rezervoarja izsesati kar s sesalnikom. Sledil je glasen pok ...

Se zgodi. Da vozniki na bencinski črpalki natočijo napačno gorivo v rezervoar, je kar pogost pojav. Edino pravo ukrepanje v tem primeru je, da avtomobila nikar ne vžigajte, temveč ga prepustite strokovnemu servisu, da izprazni gorivo iz rezervoarja in iz napeljave.

Modela v svojih 30. letih iz nemškega mesta Herne pri Bochumu sta verjela, da zmoreta to strokovno storiti sama in to na hitrejši ter cenejši način. Ko sta v svojega VW caddyja namesto dizla natočila 40 litrov premium bencina, sta bila prepričana, da bo z iznajdljivostjo mogoče popraviti napako.

Najprej sta skušala s klasično tehniko, tako da sta v rezervoar potisnila cev, nato pa s pomočjo sesanja skušala ustvariti podtlak, ki bi gorivo povlekel na prosto. Poskus nekako ni uspel, saj so bila njuna pljuča za kaj takšnega prešibka.

Sesalnik je ponavadi vroč, mar ne?

Nato sta prišla na še boljšo idejo. Caddyja sta po poročanju portala Motor Talk potisnila do bližnjega sesalnika, ki je do tistega dne služil tistim, ki imajo namen počistiti notranjost avtomobila. Mojstra sta sesalno cev priključila na svojo, ki je že molela iz rezervoarja, in zagnala stroj. 

Sprva sta verjela, da jima je uspelo, saj je sesalnik pričel vleči gorivo na plano. A vroč zrak v sesalniku in bencinski hlapi iz rezervoarja so se kmalu zmešali v eksplozivno mešanico. Nekaj trenutkov kasneje je eksplodiralo in sesalec se je spremenil v ognjeno kroglo. Izumitelja sta v tistem kritičnem trenutku prišla na še eno briljantno domislico in sta se silovitega ognja lotila kar z vodo. 

K sreči so na pomoč kmalu prišli pravi gasilci, ki so pogasili požar. Ta je poleg njunega vozila poškodoval še poleg parkirano opel astro, sesalec pa je popolnoma uničen. Po čudežu sta jo akterja odnesla nepoškodovana.

Škoda je ocenjena na okoli 10.000 evrov, a lastnik bencinske črpalke bo gotovo plačal za mašo, ker posledice niso bile hujše - neposredno pod sesalnikom se namreč nahaja velikanski rezervoar za dizelsko gorivo. Če bi zaradi eksplozije zagorela tudi avtomobila ali pa bi v sesalnik potegnilo več bencina, bi nedvomno sledil požar velikanskih razsežnosti. 

Komentarjev 2
  • McClain 08:20 09.februar 2015.

    Smerxon, maš prav, za dve lahko da...

  • Smerxon 08:03 09.februar 2015.

    Lastnik bo plačal za mašo?? Resno? Lahko še kaj bolj debilnega napišete?