Avto
32 ogledov

S slovensko pomočjo še bolj strupena

McLaren 12C McLaren
Najnovejši izpušni sistem, ki ga namerava na trg poslati podjetje Akrapovič, svetovno znani slovenski proizvajalec športnih izpušnih sistemov za drugo vgradnjo, je sistem iz linije Slip-On.

Izpušni sistem bodo vgradili v športna modela McLaren 12C in 12C Spider, ki ju poganja 3,8-litrski 8-valjni motor. Izpušni sistem je v celoti izdelan iz izbranih titanovih zlitin na podlagi najnovejše konstrukcijske tehnologije, ki izboljšuje zmogljivost modela 12C, daje sloviti Akrapovičev zvok in še vedno omogoča udobno vožnjo.

McLaren 12C Akrapovič | Avtor: Akrapovič / Bor Dobrin Akrapovič / Bor Dobrin

V višjih vrtljajih kot potres

Akrapovičev sistem nadomešča standardni izpušni sistem, s katerim vo iz avtomobila izvabil pravi športni duh in zvok. Oblikovan in izdelan je bil na podlagi specialnih konstrukcijskih tehnik, kar izboljšuje zmogljivost avtomobila in izkušnjo zvoka pri vseh vrtljajih. Akrapovičevi inženirji so veliko pozornosti posvetili temu, da ima mcLaren 12C izrazit zvok; pri nizkih vrtljajih izpušni sistem proizvede globok zvok, značilen za 8-valjne motorje, pri višjih vrtljajih pa se zvok spremeni v pravo športno rohnenje, značilno za športnike, ki obvladujejo tekmovalne steze.

Akrapovičev izpušni sistem za McLaren 12C | Avtor: Akrapovič / Alex Štokelj Akrapovič / Alex Štokelj
Boljše vozne lastnosti

Sistem je za nameček lažji, kar prispeva k boljšemu razmerju med močjo in težo, poleg tega pa poveča tudi navor in moč. Ker izpuhu omogoča, da "diha" tudi pri višjih vrtljajih in obenem obdrži značilen zvok pri nižjih vrtljajih, je boljša tudi odzivnost.

Celotno podobo sistema zaokrožujejo izhodi iz ogljikovih vlaken, ki so odporni na visoke temperature. Izdelujejo jih inženirji v Akrapovičevem oddelku za kompozitne dele.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.