Avto
96 ogledov

Seat Ateca FR napoveduje lepo prihodnost športnim križancem

Seat ateca FR
1/5
Seat
Proizvajalci vozil nameravajo priljubljenost križancev in športnih terencev, ki so po prodaji že prehiteli vse druge karoserijske izvedenke v Evropi, dvigniti še s popopranimi izvedenkami svojih modelov. Peugeot je že predstavil 3008 GT, Seat pa bo na mednarodnem avtomobilskem salonu v Barceloni premierno predstavil ateco FR.

Pri Seatu bodo na domačem parketu pokazali športno različico športnega terenca ateca FR, za katerega pravijo, da je zmes športnosti in dinamičnosti, pri čemer ne zahteva sklepanja kompromisov pri udobju.

Svetovna premiera se bo na avtomobilskem salonu v Barceloni, pod pokrovom motorja pa bo nov dvolitrski TSI motor z močjo 140 kilovatov (190 KM) v kombinaciji s štirikolesnim pogonom 4Drive in 7-stopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom DSG.

Številne posebnosti modela FR

To bo že četrta izvedenka atece, po modelih reference, style in Xcellence. Zunanjost atece FR se v primerjavi z izvedbo Xcellence ponaša z logotipom FR na sprednjem in zadnjem delu vozila ter črnimi strešnimi letvami in okenskimi okviri. Sprednji del vozila krasi bleščeče črna mreža hladilnika s svojstvenim dizajnom. Spodnji del sprednjega odbijača, specifičnega za izvedbo FR, je v enaki barvi kot karoserija.

Seat ateca FR | Avtor: Seat Seat

Posebne zasnove, značilne za izvedbo FR, sta bili deležni tudi sprednji meglenki v LED-tehnologiji. Ima tudi 19-palčna platišča in pnevmatikami v dimenziji 245/40 R19. Kolesna ohišja in stranski pragovi so v barvi karoserije; pragove dopolnjujejo aluminijasti elementi. Zadnje steklo je opremljeno z usmernikom zraka v barvi karoserije in črnima stranskima deloma. Zadnji odbijač je poseben za izvedenko FR in je prav tako lakiran v barvi vozila.

V notranjosti jo je moč od drugih izvedenk ločiti po aluminijasti vstopni letvi z logotipom FR. Logotip krasi tudi večfunkcijski športni usnjeni volan z visokosijajnimi črnimi aplikacijami. Serijska oprema vključuje športna sedeža z oblazinjenjem iz alkantare; oblazinjenje iz usnja je na voljo za doplačilo. Pedali so aluminijasti. Športni značaj dodatno poudarjajo rdeči šivi na volanu, glavi prestavne ročice in sedežih s prevlekami iz alkantare ali iz usnja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.