Avto
55 ogledov

Simulacija vožnje leta 2025

Audi James 2025 Audi
Koncern Volkswagen na sejmu informacijskih tehnologij CeBIT 2014 predstavlja vizionarske avtomobilske funkcije. Audi predstavlja, kako bi bila lahko v prihodnosti videti pilotirana vožnja.

Električna mobilnost, povezljivost in pilotirana vožnja so osrednje teme koncernskih aktivnosti Volkswagna na razstavnem prostoru v Hannovru, kjer se od 10. do 14. marca odvija CeBIT, najpomembnejši sejem informacijskih tehnologij na svetu.

Audi na svojem razstavnem prostoru s simulacijskim vozilom "James 2025" predstavlja pilotiranje vozila v prihodnosti.

Avto prevzame nalogo vožnje

Analogne instrumente nadomešča kompakten zaslon, ki se v navpični smeri električno pomakne v voznikovo vidno polje – virtualni kokpit. Drugi prikazni instrument, osrednji zaslon, je postavljen na sredino vrhnjega dela armaturne plošče. Ko vozilo pripelje do točke, od koder je mogoča sistemsko odobrena pilotirana vožnja, voznik pritisne na dve tipki na volanskem obroču in avto prevzame nalogo vožnje.

Približno 20 sekund, preden avto pripelje do točke, na kateri bo pilotirane vožnje konec, se armaturna plošča povrne v izhodiščno stanje. Zaslon za pilotirani način vožnje izgine, virtualni kokpit se znova pomakne ven in vozniku z odštevanjem kaže, kdaj bo moral spet sam prevzeti krmilo.

Komentarjev 3
  • mia 10:59 17.marec 2014.

    meni pa je všeč, da bodo vsi lahko vozili, tudi slepi in ne bodo vedno odvisni od drugih.

  • širhakl 21:19 13.marec 2014.

    Živ dougcajt.Je pol vseen,če se peljem s taxijem.

  • BorutK 19:58 13.marec 2014.

    Ne maram, dovolj imam te elektronike...