Avto
21244 ogledov

Slovenec na mestu za invalide vsem razkazal, da ima ferrarija

Poslala bralka
Bralka nam je poslala fotografijo dragega ferrarija s slovenskimi registrskimi označbami, parkiranega na mestu za invalide pred enim od nakupovalnih središč.

Pred kratkim so predstavili izsledke raziskave projekta "Parkiraj izgovore drugam" (ne na mesta, rezervirana za invalide), ki je bil podprt s strani Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa in Mestne občine Ljubljana.

garažna hiša Avto S parkiranjem ne bomo več izgubljali časa

Vsekakor pa s svojim vozilom ne bi sodil med tipične kršitelje parkiranja na mestu rezerviranim za invalide (za vetrobranskim steklom ferrarija se sicer vidi invalidska izkaznica).

V raziskavi so razkrili profil tipičnega kršitelja. V večini primerov gre za moškega starega med 30 in 50 let, njegovo vozilo je vredno med 1.000 in 5.000 evri, ima slovenske registrske označbe. Moški je po navadi sam v vozilu, na mestu za invalide pa parkira za okoli 15 minut.

parkiranje, invalidi denarna kazen Slovenija Za parkiranje na "invalidu" oglobili voznico

Izgovori, izgovori, izgovori

Dane Kastelic, predsednik Zveze paraplegikov Slovenije, je glede projekta dejal, da je v Sloveniji še vedno premalo osveščenih voznikov, ki se zavedajo, da v primeru parkiranja na parkirnem mestu, označenem za invalida, le temu onemogočijo parkiranje. Največkrat zaradi svoje nevednosti, včasih tudi zaradi objestnosti svoje dejanje opravičujejo z različnimi izgovori, ki pa ne vzdržijo tehtnega argumenta. 

Redarji bodo letos še bolj kaznovali prehitre voznike in tiste, ki bodo vozili s Slovenija Globe za napačno parkiranje: Najbolj vas 'lupijo' v Kopru in Murski Soboti

V Zvezi paraplegikov Slovenije opažajo tudi, da se zmanjšuje število brezplačnih parkirnih mest v mestnih središčih in v okolici javnih ustanov, ki jih invalidi največkrat potrebujejo. Označena parkirna mesta zaradi svoje širine omogočajo varen in samostojen izhod iz vozila vozniku invalidu ali sopotniku, ki zaradi svoje invalidnosti uporablja ustrezen medicinski pripomoček. "Zato apeliram na vse voznike, še posebno pa tiste, ki delujejo na področju izobraževanja voznikov, da so parkirna mesta, rezervirana za invalide, namenjena izključno njim iz preprostega vzroka, ker je njihova funkcionalna sposobnost gibanja slabša in zaradi enakopravnega vključevanja v družbo potrebujejo te prilagoditve!," pravi Kastelic.

parkiranje Avto Parkiranje, kot ga še niste videli
Komentarjev 34
  • stefan87 14:20 09.januar 2018.

    VSEM HITRO PIŠOČIM OPOZORILO! VEM, DA IMA PEČEČNIK PARTNERJA, KI JE PARAPLEGIK IN VOZI FERRARIJA. Torej NE BIT PREHITER NA JEZIKU.

  • Avatar Leon
    Leon 11:17 09.januar 2018.

    "Parkiraj izgovore drugam" , ki je bil podprt s strani Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa je namenjen samopromociji zaposlenih v vseh teh agencijah in zavodih saj ne delujejo organi nadzora in sankcioniranja oziroma DRŽAVNA UPRAVA in ustrezno ministrstvo ...prikaži večstvo . Policija in redarji pač najdejo milijon izgovorov za NE DELO .

  • McClain 09:51 09.januar 2018.

    takim butlom bi morali takoj odpeljat avto in 10% vrednosti vozila za kazen. Je pa res, da je ta folklora ponavadi rezervirana za BMWje in Audije.