Avto
1048 ogledov

Slovenski car-sharing želi zavladati Hrvaški

car sharing Anže Petkovšek
Slovensko podjetje Avant car, ki ponuja storitev souporabe električnih vozil Avant2go, se širi na Hrvaško.

Avant2go je po treh letih uspešnega delovanja storitve v Sloveniji odločilo za vstop na prvi tuji trg. Izbrali so hrvaški Dubrovnik, kjer bodo storitev v celoti zagnali novembra. V načrtu imajo tudi druga hrvaška mesta.

Avant2go je v Sloveniji na voljo z več kot 200 vozili na skupno skoraj stotih lokacijah. V Dubrovniku, kjer podjetje preverja še zadnje podrobnosti pred uradnim zagonom storitve, bodo sprva prisotni z do 30 vozili.

Dubrovnik | Avtor: Dubrovnik, Turistična agencija Palma Dubrovnik, Turistična agencija Palma

Matej Čer Intervju Slovenija Čer: Car-sharing tudi v Fužine, Nove Jarše in Štepanjsko naselje

Hrvaška ima potencial

"Trenutno imamo sedem lokacij za prevzem oz. vračilo vozil, ki pokrivajo strateška mesta v Dubrovniku. Med njimi so lokacije tik ob starem mestnem jedru, dubrovniška luka in tamkajšnje letališče, s čimer vzpostavljamo prvo povezavo hrvaškega mesta z letališčem na način brez izpustov. Glede na potrebe prebivalcev Dubrovnika in turistov bomo v prihodnosti dodajali tako nove lokacije kot tudi vozila," je pojasnil Matej Grošelj iz Avantcarja.

Kolo motor stvor Neverjetno Avto Mobilnost na dveh kolesih po ljubljansko

Župan Dubrovnika Mato Franković je na četrtkovi predstavitvi projekta ocenil, da ta prebivalcem prinaša hitrejšo in bolj kakovostno mobilnost. "Cilj projekta je izboljšati tako kakovost življenja domačinov kot izkušnjo obiskovalcev mesta," je po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina poudaril Franković.

Car sharing v Ljubljani | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Polnilnica za električna vozila Avto E-mobilnost: Evropa v srednjem veku, Slovenija pa v kameni dobi

Hrvaški trg ima po Grošljevih besedah dovolj velik potencial ne samo pri turistih, temveč tudi pri lokalnem prebivalstvu in podjetjih. Potencial je vsekakor večji kot v Sloveniji, je poudaril.

Vse pripravljeno na nadaljno širitev

"Seveda pa je pomemben element za vpeljavo inovativnih storitev tudi možnost pridobivanja izkušenj v praksi, s čimer se tržišče najbolj učinkovito ozavešča o novih tehnologijah in njihovih prednostih za kakovost življenja. Vsako pionirsko delovanje na nekem področju tako zahteva svoj čas, preden lahko postane splošno uporabljeno," je dodal.

Car sharing Avto Polom trajnostne mobilnosti v Parizu

V pripravi je že projekt širitve v naslednje hrvaško mesto, ki za zdaj še ostaja skrivnost. Odprta ostaja tudi možnost širitve v druge države, je še povedal Grošelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.