Avto
617 ogledov

Slovensko podjetje Tushek naredilo superstroj

Tushek renovatio T500
1/8
Tushek
Slovensko podjetje Tushek je naredilo superšportni roadster renovatio T500, ki si ga lahko v akciji pogledate v videu. Za pogon skrbi audijev 4,2-litrski V8 iz modela RS4, ki razvije 330 kilovatov in zmore hitrost do 310 kilometrov na uro, od nič do sto kilometrov na uro pa pospeši v 3,7 sekunde.

Tushek je novo podjetje, ki ga je ustanovil Aljoša Tušek, ki je vedno sanjal, da bo nekoč izdelal svoj superavtomobil. Sanje so se mu uresničile z modelom Tushek Renovatio T500. Gre za enega najlažjih, najbolje vodljivih in najhitrejših športnih avtomobilov, ki za povrh vsega velja za enega najlepših avtomobilov.

S snemljivo trdo streho in vrati, ki se dvigajo proti nebu je jasno, da je avtor zgled iskal pri lamborghiniju gallardo spyder performante‎, kar je najbolj nazorno, če ga pogledamo z boka. Tretjina šasija je izdelane iz karbonskih vlaken, dve tretjini pa iz kompozitnih materialov, kar je vzrok, da vozilo tehta zgolj 1.133 kilogramov. Vzmetenje je nastavljivo po višini in trdoti spredaj in zadaj. Za varnost so poskrbeli z varnostno kletko v Cr Mo okvirju, 4 točkovni varnostni pasovi, za boljši občutek in lahkotnost so vgradili karbonske sedeže.

Za pogon skrbi audijev 4,2-litrski V8 iz modela RS4, ki razvije 330 kilovatov in zmore hitrost do 310 kilometrov na uro, od nič do sto kilometrov na uro pa pospeši v 3,7 sekunde, od 0 do 200 v 11,5 sekunde, moč pa se na cesto prenaša preko šeststopenjskega ročnega menjalnika. Še posebej navdušijo zavore renovatia T500, ki glede na teste vozilo zaustavijo prej kot hvaljeni bugatti veyron.

Osnovna Oprema

Snemljiva trda streha, nastavljiv karbonski zadnji spojler, po dolžini nastavljiv pedalni sklop, po dolžini nastavljivi sedeži, servo zavore, priprava za telefon z bluetooth, G senzor,inštrumentna plošča AIM pista z GPRS-om, alarm, zagon brez ključa, usnje – karbon – alcantara notranjosti v paleti ponudbe proizvajalca, zaščitna torba za streho, pregrinjalo za avto.

Dodatna oprema – opcijsko

Posebne zahteve glede materialov in barve notranjosti, nastavljiv volanski drog povišini, prtljažni kovčki pomeri, izpuh iz titana, kamera za vzratno vožnjo, gretje sedežev, track day kit – komplet.

Tushek razvija tudi dirkaško različico renovatia, ki bo še močnejša in lažja. Tušek bo svoj superstroj javnosti pokazal na razstavi najbolj luksuznih in najhitrejših vozil Top Marques show v Monaku, vam pa zgoraj ponujamo video slovenskega superšportnika.

Komentarjev 9
  • dd1307 18:34 24.marec 2012.

    Ne verjamem, da je res najboljši od vseh, za lase privlečeno. Če pa že res je..s tem imenom ne bo daleč prišel. Kako ljudje po svetu izgovorijo Renovatio? zveni ceneno, žal. Kakšen je pa odziv na Top gear? njihov komentar ...prikaži več dejansko ima težo. Vem, da se sigurno najprej ob nemogoč ime obregnejo.

  • Princ Dobroshi 13:20 24.marec 2012.

    tocn tako sej ne da ne privoscim slovencem sam takih avto kot je ta je malo morje in noben ni posebej opevan.. to da pometa s konkurenco kot je ferrari pagani in nevem kaj me pa sam nasmeji

  • Princ Dobroshi 13:19 24.marec 2012.

    vidi se kako je priredil dizajn gallarda