Avto
36 ogledov

Smart kot disko krogla

Smart fortwo
1/7
Žurnal24 main
Disko vročica se je iz Japonske preselila tudi v Nemčijo. Oktobra lani je Toyota predstavila iQ disco koncept, zdaj pa je svojo svetlečo disko kroglo predstavil tudi smart.

Pri Smartu so se odločili narediti nekaj podobnega kot pri Toyoti, v ta namen so tako izdelali svetleči avtomobil, ki v mnogih podrobnostih spominja na svetlečo kroglo iz diskotek. Projekt je osnovan na različici modela fortwo, ki je v popolnosti prekrit s steklenimi ploščicami. Avtomobil je predelala eksperimentalna umetniška skupina Apparatjik, odstopili pa ga bodo za potrebe snemanja filma Pixel City. Vozilo je trenutno razstavljeno v muzeju v Berlinu.

Foto: Smart je glavni pokrovitelj tega projekta, ki si ga je omislila skupina Apparatjik, ki jo sestavljajo svetovno znani glasbeniki Magne Furuholmen iz skupine A-ha, Guy Berryman iz Coldplaya, Jonas Bjerre iz Mewa in iskani glasbeni producent Martin Terefe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.