Avto
6779 ogledov

Sony in Honda skupaj predstavila revolucionarni avtomobil

Afeela
1/10
Afeela
Sony in Honda z avtomobilsko znamko Afeela napadata premijski avtomobilski trg.

Sony in Honda sta na sejmu zabavne elektronike CES v Las Vegasu predstavila skupno avtomobilsko znamko Afeela – in takoj predstavila študijo. Kot posebnost ima vozilo zaslon med žarometi.

Afeela | Avtor: Afeela Afeela

sony vision-S02 CES 2022 Avto CES 2022: Napoved velikih sprememb v mobilnosti

Sony je očitno resen glede svojih avtomobilskih ambicij. Elektronski gigant bo svoj avtomobil, ki ga je razvil skupaj s Hondo, prodajal pod novo blagovno znamko Afeela. Skupno podjetje je na tehnološkem sejmu CES v Las Vegasu predstavilo prototip vozila, ki naj bi ga leta 2026 predstavili v Severni Ameriki. Sony želi pri Afeeli med drugim izkoristiti prednosti umetne inteligence, zabave in senzorjev kamere, je povedal vodja Sony Honda Mobility Yasuhide Mizuno.

Afeela | Avtor: Afeela Afeela

Nova honda CR-V Avto To je nova Honda CR-V

Poseben zaslon za zunanje opazovalce

Sony je v zadnjih letih v Las Vegasu pokazal že dva prototipa električnega avtomobila, in sicer pod imenom Vision-S. Novo vozilo temelji na prejšnji zasnovi, vendar bolj kot prej spominja na vozila znamke Porsche, predvsem v zadnjem delu. Avto naj bi imel 45 kamer in drugih senzorjev, vključno s funkcijami avtomatizirane vožnje. Nenavaden detajl je zaslon med prednjimi žarometi, ki lahko ljudem pred avtomobilom prikazuje informacije.

Afeela | Avtor: Afeela Afeela

honda Uradno Avto Honda z novim križancem!

Električni avtomobil naj bi bil naprodaj leta 2026, najprej v ZDA, kasneje pa še na Japonskem in v Evropi. Prednaročila naj bi bila možna od leta 2025 dalje.

Novi električni avtomobil se bo cenovno kosal z ostalimi premijskimi proizvajalci, kot so Mercedes-Benz, BMW, Volvo in Audi. Pri Sonyju verjamejo, da bo programska oprema na voljo v okviru naročniških storitev, kar pomeni, da bodo lastniki vozil verjetno morali plačati mesečno naročnino za uporabo določenih funkcij.

Afeela | Avtor: Afeela Afeela

Nova honda civic Novo pri nas Avto Novi civic: Vse v enem

Sony, ki se s Playstationom ukvarja z video igrami, ima pa tudi glasbeno podjetje in hollywoodski studio, želi zagotoviti zabavo v avtomobilu. Japonci vidijo avtomobile - še posebej električne avtomobile - kot pomembno platformo za prihodnost svojih tehnoloških in zabavnih izdelkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.