Avto
65 ogledov

Športni toyota yaris naj bi upepelila fiesto ST in clia RS

Toyota yaris Toyota
Toyota je pokazala prve fotografije najmočnejšega serijskega yarisa doslej, ki bo konkuriral fiesti ST ali cliu RS. Oziroma jih presegel, saj bo imel močnejši motor.

Gre za prvega športnega yarisa po več kot desetih letih, s katerim želi znamka dokazati, da zmore v avte vnesti tudi čustva, ne le hladne tehnike. Sporočilo poleg fotografij je skopo, Japonci so v tem trenutku sporočili le, da bo najmočnejši yaris (poimenovanje še neznano) predstavljen marca na avtosalonu v Ženevi skupaj z medgeneracijsko prenovo yarisa. 

Mišičnjak bo veliko pobral iz reli modela yaris WRC. Imel bo troje vrat in agresivne odbijače, spodoben bo tudi zadek s spojlerjem in izpuhom, vse skupaj bo zaokrožila večbarvna zunanjščina.

O pogonu so za zdaj sporočili le, a bo proizvedel "več kot 210 konjskih moči", kar v pravopisnem jeziku ustreza 155 kilovatom. To je največ med serijskimi malimi raketami RS, GTI, ST ...

Toyota yaris | Avtor: Toyota Toyota
Toyota je pred mesecem sporočila, da bo reorganizirala svoje delo in športno vejo tesneje vpela v divizijo Gazoo, ki skrbi za pripravo dirkalnika WRC. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.