Avto
20 ogledov

Sramota: volvo treščil v oviro

City safety je (teoretično) sposoben brez posredovanja voznika zavreti avtomobil
1/2
Žurnal24 main
Zadrega pa taka. Na demonstraciji sistema city safety, ki je sposoben samodejno ustaviti volva S60, je ta pred očmi novinarjev treščil ob oviro.

Še več, nova šestdesetica se je v parkirano prikolico tovornjaka zaletela brez zaviranja pri hitrosti blizu 50 km/h.

Trenutek, ki bi ga pri Volvu najraje pozabili, si oglejte v zavihku Video.

Predstavniki švedske tovarne so bili enako ali še bolj presenečeni kot 150 članov sedme sile z vsega sveta, ki so dogodek vestno zabeležili na digitalne kartice fotoaparatov in kamer.

"To je  zato, ker je vozila lutka ..."
Kasneje so pri Volvu pojasnili, da je bil za nesrečo kriv človeški faktor, saj naj bi eden od inženirjev pred testom napačno pripravil avtomobil. Na sedežu avtomobila namreč ni sedel človek, temveč testna lutka. "Če bi vozilo upravljal človek, bi gotovo pravočasno ugotovili napako na sistemu in se to ne bi pripetilo," so se iz zagate vlekli pri Volvu.

Ampak vsaka slaba stvar je lahko za nekaj dobra − kljub ne ravno nežnemu trku se je S60 vendarle dokazal kot zelo varen avtomobil, saj je ostal potniški prostor popolnoma nedotaknjen.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.