Avto
8863 ogledov

Taksisti s starim dizelskimi vozili v Celju ob delo

ljubljana03.12.08, taxi, tabla, avto, ljubljana, foto: nik rovan Nik Rovan
Celjska občina je sprejela odlok o taksi službah, ki bo začel veljati s 1. januarjem.

V Celju se obetajo spremembe na področju taksi prevozov. Novi odlok med drugim prinaša minimalne pogoje za taksiste, prevozniki pa bodo morali pridobiti dovoljenje za opravljanje prevozov.

taksi Taksimeter, licence ... Slovenija Na vidiku zakonodajne spremembe, ki bi pretresle trg taksi prevozov

Celjski mestni svetniki so odlok na zadnji seji sprejeli z namenom povečanja kakovosti storitve, z ekološkega vidika ter zaradi poenotenja zunanje podobe taksi vozil. Na javnih površinah celjske občine je zaenkrat 36 parkirišč namenjenih taksi vozilom. Število teh parkirišč bodo povečali skladno s potrebami, ki se bodo pokazale po začetku veljavnosti odloka, so sporočili s celjske občine.

slovenija 26.11.07, taxi, cakanje, kolona, stranke, foto Dejan Mijovic Slovenija Zakon za Uber spisan, kaj pravijo taksisti?

Spremembe urejajo taksi storitve celostno. Za avto taksi prevoznike odlok zahteva pridobitev dovoljenja za opravljanje prevozov. Trenutno stanje namreč dovoljuje izvajanje storitve vsakomur, ki ima pridobljeno licenco za opravljanje dejavnosti Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

Cammeo Taksi preozi Slovenija Hrvati želijo zavladati Sloveniji na področju taksi prevozov

Vozniki bodo morali imeti izpit o poznavanju celjske občine in njenih kulturnih, turističnih in naravnih znamenitosti, drugih pomembnih lokacij ter poznavanja ulic. Potrebovali bodo potrdilo o znanju slovenščine, potrdilo o znanju enega od tujih jezikov, veljavno vozniško dovoljenje bodo morali imeti vsaj tri leta, ne bodo smeli biti mlajši od 21 let ter ne bodo smeli imeti statusa voznika začetnika.

Prevoz otroka v šolo Slovenija Starši naročajo taksije, da otroke vozijo v šolo

V celjski občini so navedli, da je glede na opravljena srečanja pred sprejetjem odloka večina avto taksi prevoznikov zadovoljna z ukrepom. V Celju se zavzemajo tudi za to, da bi v prihodnjih proračunskih letih lahko zagotovila sredstva za sofinanciranje nakupa električnih taksi vozil.

Taksi prevoze bodo lahko izvajali le z vozili, katerih motor ustreza emisijskim zahtevam minimalno Euro 5, v avtomobilu pa bo moral biti tudi otroški sedež oz. mora biti vsaj na sedežu podjetja prevoznika.

Komentarjev 5
  • puys 15:53 11.december 2018.

    Res me zanima kdo stoji za to gonjo za dizli. Rakotvoren bencin pa nobenega ne gane.

  • milan63 10:45 11.december 2018.

    priv vamje da vozite smrduharje in ostali boste bres službe vozite raje hibride da boste manj osneževali ozračje fuj dizli tisti ki vozite dizle paje neumen folk nafta bo zmeram naj dražja a se vam to isplača meni ne