Avto
49 ogledov

Terminator med crossoverji v izdelavo

Nissan juke-R
1/20
Nissan
Pri Nissanu so se odločili, da bodo izdelali omejeno število priljubljenega crossoverja juke, ki so jih pri nas lani prodali več kot 400, s 545 konjskimi močmi (400 kW) in največjo hitrostjo prek 250 kilometrov na uro.

Juke-R s 3,8-litrskim motorjem in končno hitrostjo prek 250 kilometrov na uro je bil premierno predstavljen januarja v Dubaju, kjer je požel izjemno pozornost. Nissan je zanj celo prejel tri naročila za izdelavo, zanj pa se zanimajo arabski bogati šejki.

Glede na prve odzive se je japonski proizvajalec odločil, da bo skladno z velikim zanimanjem sprejemal naročila, na osnovi teh pa zagnal izdelavo omejene serije. Glede na to, da je izvirni Juke-R nastal na osnovi GT-R, modelskega leta 2010, bo novi avtomobil deležen izboljšav pogonskega sklopa in podvozja GT-R modelskega leta 2012, saj bo izdelan na njegovi osnovi. Prvi trije kupci bodo avtomobil prevzeli konec poletja.

Nissan juke-R | Avtor: Nissan Nissan
Gareth Dunsmore, vodja produktnega marketinga za Juke pravi: "Juke-R je bil zamišljen kot združitev dveh Nissanovih najbolj inovativnih avtomobilov. Toda odziv na avtomobil, ki smo ga doživeli v Dubaju, je bil izjemen. Ljudje so podajali ponudbe za njegov odkup, kar na cesti! Na podlagi tega smo se odločili, da izdelamo resničen avtomobil. Nismo mogli razočarati entuziastov, ki so za vsako ceno želeli avtomobil dodati v svojo zbirko."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.