Avto
17 ogledov

Udobno in hitro od doma do letala

letalo Shutterstock
Prevoz do letališča. Na spletu veliko ponudbe.

Transferji. Ugodna letalska vozovnica po navadi pomeni, da boste vsaj toliko zapravili še za pot do letališča. Če vas mika, da bi se odpeljali kar z avtom, dvakrat premislite, saj gorivo, cestnine in stroški parkiranja na letališču ceno hitro dvignejo nad tisto, ki jo ponujajo specializirani prevozniki.

Do Trsta in Gradca za manj kot 10 €

Na manj oddaljena tuja letališča se lahko iz njim bližnjih koncev Slovenije zapeljete že za manj kot deset evrov v eno smer. Z oddaljenostjo raste tudi cena, vendar je priporočljivo, da pred nakupom vedno preverite ceno pri več prevoznikih. Okvirno boste iz Ljubljane do Benetk odšteli okrog 30 evrov, do Milana okrog 50, do Frankfurta pa okrog 80 evrov. Navedene cene veljajo za nakup, ki ga ni mogoče spremeniti ali preklicati, fleksibilnejše različice vozovnic pa so bistveno dražje.

Ceneje, a zahteva potrpljenje

Podjetja, ki se ukvarjajo s prevozi na Brnik ali tuja letališča, od koder najpogosteje letijo nizkocenovniki (München, Dunaj, Gradec, Milano, Benetke ...), ceno večinoma prilagajajo glede na število ljudi v avtomobilu. To obenem pomeni, da uro odhoda prilagodijo tako, da ta ustreza večini potnikov, in kaj hitro se lahko zgodi, da boste na letališču čakali štiri ure. Nekateri prevozniki vozijo samo ob vnaprej določenih datumih in lahko se zgodi, da na želeni dan sploh ne ponujajo prevoza.

Zahtevajte potrdilo o plačilu

Tudi pri nas se je v preteklosti že pojavilo nekaj goljufij, pri katerih so kupci prevoz plačali, nato pa ob vrnitvi ostali na letališču. Od ponudnika zato vedno zahtevajte pisno potrdilo o plačilu prevoza, obvezno pa vam mora posredovati tudi kontaktne podatke voznika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.