Avto
94 ogledov

V Bologni največji avto-moto šov

Bologna motor show skozi zgodovino
1/24
Žurnal24 main
Ljubitelji avtomobilov imate do 12. decembra čas, da se odpeljete do bližnje Bologne, kjer poteka trenutno največja razstava avtomobilov v Evropi. V galeriji lahko začutite zgodovinski utrip salona.

Italijansko mesto v deželi Emillia-Romagna je tradicionalno zbirališče zaljubljencev v avtomobile ob koncu koledarskega leta. Italijani so kljub recesiji in finančnim težavam, v katerih so se znašli avtomobilski proizvajalci po vsem svetu, na razstavne prostore privabili večino najpomembnejših svetovnih znamk. Od 2. do 12. decembra si je mogoče ogledati 47 avtomobilskih premier.

Bologna Motor Show je od Ljubljane oddaljen zgolj 374 kilometrov po avtocesti in je poleg bližine Slovenije privlačen zaradi bogatega dodatnega programa. Obiskovalci se lahko udeležijo testnih voženj preizkusa terenskih zmogljivosti, na posebej prirejenem stadionu s kapaciteto nekaj tisoč gledalcev pa se lahko usedejo na sovoznikov sedež športne različice superšportnih avtomobilov in uživajo ob vožnji najboljših italijanskih dirkačev.

Prerez skozi 35 let zgodovine, kolikor je premore ta največja razstava avtomobilov v Italiji, si lahko pričarate s klikom na galerijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.