Avto
18 ogledov

V Kaliforniji letijo motorji

Zamisli o vozilih, ki hkrati letijo in se vozijo po navadnih cestah, kar dežujej Žurnal24 main
Zamisli o letečih vozilih so vse popularnejše in pogostejše. Po skycaru in letečem ferrariju je svoje leteče vozilo predstavilo še podjetje Samson Motors.

Po letečem avtomobilu je tu že leteči motocikel. Leteči skyBike je skonstruiralo kalifornijsko podjetje Samson Motorworks. Vozilo se od večine drugih razlikuje po konfiguraciji. Zaradi treh koles bi bilo vozilo v ZDA lažje registrirati za vožnjo po cesti, kljub vsemu pa je ideja še daleč od uresničitve. Pri Samson Motorworksu so kljub temu optimistični in napovedujejo, da naj bi konceptno vozilo s proizvodnimi nadomestili že leta 2010.

Oblikovalec vozila Sam Bousfield se zaveda razlik med letečimi in vozečimi vozili: "Na začetku sem mislil, da bom lahko krila vgradil na klasičen motocikel. Dolgo sem razmišljal, kako bi to naredil, vendar sem se zmeraj bolj oddaljeval od zamisli. Poleg hitrosti in spremenljivega vetra, ki bi v zraku nagajala pilotu, bi hkrati vozilo z dvema kolesoma s težavo varno pristalo, zato sem moral dodati še tretjega."

Končni izdelek je zaprt trikolesnik, ki si ga lahko ogledate v priloženem videoposnetku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.