Avto
99 ogledov

V Revozu bodo kmalu proizvajali tudi model clio!

Renault clio RS Gregor Prebil
Dobra vest za novomeški Revoz. Od prihodnjega leta bodo v tovarni proizvajali model clio, s čimer bodo v tovarni znova izdelovali tri različne modele. Velikoserijski model clio tudi ugoden za nadaljnjo poslovanje enega glavnih slovenskih izvoznih podjetij.

Iz Revoza je prišla vest, da se model clio znova vrača v Slovenijo, potem ko je lani dokončno ugasnila proizvodnja druge generacije, sicer namenjene le še za severnoafriška tržišča. 

A današnja vest je še toliko bolj pomembna za tovarno, saj so sporočili, da bodo s februarjem 2017 v tovarni pričeli izdelovati aktualno generacijo clia IV. 

Nevenka Bašek Zildžović, predstavnica Revoza, je pojasnila, da so se pri Renaultu za ta zelo razveseljiv korak za slovensko gospodarstvo odločili zaradi velikega komercialnega uspeha aktualnega clia, s čimer bodo okrepili njegovo proizvodnjo. Glede na trenutno fazo generacije clia IV (star "že" štiri leta) je mogoče pričakovati, da bodo v Revozu pričeli s sestavljanjem že prenovljenega (medgeneracijski facelift) clia. 

Revoz bo tako tretja tovarna, iz katere bo prihajal clio, ki iz leta v leto beleži rast prodajnih rezultatov že četrti leto proizvodnje, kar je v svetu avtomobilizma prej izjema kot pravilo.

Revoz | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
Novomeščani bodo clia izdelovali, ker niti francoska tovarna Flins niti turška v Bursi ne moreta več povečati kapacitet zaradi drugih projektov, medtem ko ima Revoz proste kapacitete zaradi manjšega prodajnega uspeha modela twingo od pričakovanj. Renault naj bi se za Revoz odločil tudi zaradi "odlične usposobljenosti" za vozila razreda 1 in tovarnine visoke ravni zagotavljanja kakovosti.

"Za Revoz in njegove zaposlene je to zagotovo zelo dobra novica in z veseljem bodo ponovno medse sprejeli clia, ki je v tej tovarni že nastajal v letih 1993-2015. Nov projekt poleg novih naložb prinaša številne nove možnosti: možnost boljše zapolnitve proizvodnih zmogljivosti, možnost doseganja višje učinkovitosti proizvodnje, možnost novega zaposlovanja …," še pravijo v tovarni.

V Revozu, ki ga vodi predsednik uprave Patrice Haettel, poleg twinga izdelujejo tudi sorodni model smart forfour, slabši prodajni rezultati pa so v minulih letih že povzročali nezadovoljstvo in tudi zmanjševanje števila zaposlenih. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.