Avto
1903 ogledov

Veganstvo pljusknilo v avtomobilsko industrijo

Polestar 2 notranjost avta Polestar
Brez njega ne gre več.

Za marsikoga je veganstvo postalo način življenja, nekateri ga imajo le za modno muho in nov trik komercializacije izdelkov.

Dejstvo je, da postaja možnost izbire avtomobilov brez živalskih sledi zelo pomembna tudi v svetu izdelave in prodaje vozi, poroča Automotive News. Vse več proizvajalcev zato vgrajuje nove materiale, med katerimi so številni pridobljeni z reciklažo, medtem ko se recimo naravno usnje vse bolj umika sintetičnemu materialu zelo podobnega videza in lastnosti. 

Audi e-tron GT | Avtor: Audi Audi

Audi je tako lani predstavil e-tron GT koncept, ki napoveduje izjemno moderno štirisedežno notranjost, ki pa je povsem veganska. 

Maserati quattroporte Avto Ste vegan? Se lahko sploh z mirno vestjo vozite v avtu?

Tesla je šel že korak dlje, saj že od leta 2017 ponuja "veganske" sedeže, medtem ko bo kmalu v modelu 3 in nato še prihodnjem modelu Y volan izdeloval le še iz sintetičnega usnja, poroča Automotive News Europe.

Volvota divizija električnih avtov Polestar je prav tako stopila na pot, ki bo ljubiteljem živali zelo všeč. Njihov model polestar 2 ne bo imel v notranjosti vgrajenega nobenega materiala več, ki izvira od živali.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.