Avto
1433 ogledov

Velik mednarodni uspeh Hidrie

Hidria čepna svečka Hidria
Francoski avtomobilski velikan PSA (Peugeot Citroën Opel) Hidrii namenil posebno priznanje.

PSA Peugeot Citroen Opel je Hidrii in vsem njenim zaposlenim že drugo leto zapored podelil priznanje za najboljšega dobavitelja »PSA Best Plant 2018«. Nagrado francoske multinacionalke dobijo le njeni najbolj kakovostni dobavitelji. 

PSA je nagrado podelil za stalne inovativne izboljšave izdelkov in proizvodnih procesov ter posledično kakovostne brezhibne in točne dobave. V Tolminu korporacija razvija in izdeluje sisteme za hladen zagon dizelskih motorjev. Za proizvodnjo izdelkov je Hidria razvila tudi lastno visokotehnološko, popolnoma robotizirano proizvodno linijo.

Hidria Avto Hidria poganja milijone

Dolgoletno partnerstvo

Hidria, ki je s skupino PSA začela sodelovati pred 17 leti, je s svojimi sistemi za hladen zagon dizelskih motorjev prisotna v vseh modelih Citroenovih, Peugeotovih in DS Automobiles vozil z dizelskimi motorji. Pa tudi v tistih, ki bodo kmalu predstavljeni javnosti. Hidria je za PSA opremila tudi njihov najnovejši dizelski motor z oznako DV5R, vgrajen v peugeot 308. S francosko multinacionalko, za katero razvija in dobavlja tudi ključne dele volanskih sistemov in visokozmogljivih elektromotorjev za hibridna in električna vozila, se že pogovarja tudi za razvoj motorjev po letu 2022. Hidria je s svojimi rešitvami prisotna tudi v Oplovih dizelskih motorjih, kar po PSA-jevem prevzemu te avtomobilske družbe še dodatno krepi njeno vlogo in pomen v enem največjih proizvajalcev vozil na svetu.

Čepna svečka Hidria Avto Hidria z napredno svečko premagala Bosch in Valeo

V Hidrii so podpisali strateški dogovor v obliki sindiciranega posojila. Korporacija ga je sklenila s konzorcijem partnerskih bank pod vodstvom NLB v višini 127 milijonov evrov, kar ji zagotavlja pospešen nadaljnji razvoj in dolgoročno finančno stabilnost.

Hidria, ki bo leta 2021 praznovala 50 let delovanja, v zadnjih letih hitro raste. Prodajo je v zadnjih dveh letih dvignila z 215 mio evrov na 275 mio evrov. Korporacija letno vlaga tudi preko 10 milionov v razvoj in več kot 20 milijonov letno v visokotehnološko opremo. Investicije v nadaljnjo propulzivno rast bodo tako v prihodnjih petih letih znašale okoli 100 milijonov evrov.

Sistem na prikazovalniku med merilniki prikazuje podatke o hitrosti, ki jo mora Slovenska Hidria Avto Slovenska Hidria je olajšala življenje voznikom dizelskih avtomobilov

Hidria in mehki hibridi

Iz Hidrie sporočajo, da so rezultat številne nove globalno prebojne inovacije ter strateški dogovori z avtomobilsko industrijo. Ta se čedalje bolj zanaša na nove inovativne rešitve Hidrie. Še posebej odstopajo inovativne rešitve za zagotavljanje zelene dizelske tehnologije, podprte z 48V sistemom mehkega hibrida in inovativni procesi izdelave ključnih delov elektromotorja s ciljem doseganja masovne, cenovno dostopne električne mobilnosti prihodnosti.

Cerar na otvoritvi Hidriine proizvodnje v Kopru Nove zaposlitve Avto Hidria v Kopru zagnala novo robotizirano proizvodnjo
 
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.