Avto
18 ogledov

Video: Audi R8 V12 TDI

1/2
Žurnal24 main
Audijeve novosti so bile znane že pred uradnim pričetkom avtomobilskega sejma v Detroitu. Kot zadnje so v javnost pricurljale slike superšportnega R8 z dvanajstvaljnim TDI motorjem.

Posnetek in informacije so objavili na neki ruski spletni strani, videopredstavitev pa je objavljena tudi na spletnem videopredvajalniku You Tube. V šestih minutah videozapisa je moč videti podroben prikaz študije v kateri se bo še veliko govorilo.



Junaško srce predstavlja V12 TDI dizelski motor, ki razvije več kot 367 kW/500 KM in 1000 Nm navora. R8 z mesta do 100 km/h pospeši v 4,2 sekunde, kazalec na merilniku hitrosti pa se ustavi šele pri 300 km/h. Ob tem omenimo, da je poraba le okoli 10 litrov.



Serijska proizvodnja superšportnega dizla ni izključena. V koliko se pokaže večje zanimanje za omenjeni avtomobil, bi se lahko ta na cesti znašel že čez leto in pol.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.