Avto
32614 ogledov

Video: Ker je lastnik enkrat zadriftal, so mu oblasti zmečkale BMW

Uničeni BMW Francoska policija
Brez milosti za nevarno postavljanje z avtom.

Stroga francoska zakonodaja omogoča, da policisti lahko relativno hitro opravijo s prestopniki v prometu. Da se lahko ob tem tudi povsem spustijo z vajeti, so dokaz zadnji dogodki v Franciji, potem ko je policist med prometnim nadzorom smrtno ranil 17-letnega voznika brez izpita, ki naj bi pred tem zagrešil več prometnih prekrškov. 

Praviloma pa nastradajo le denarnice kršiteljev in njihova vozila. Policisti so tako objavili posnetek, kako so v stiskalnici uničili lep primerek BMW serije 3 vse bolj kultne generacije E36. Razlog za ekspresno kazen je bil video na družabnih omrežjih. Na njem se je lastnik iz mesta Tourville-la-Rivièrea na severu države konec maja pohvalil z driftanjem čez krožišče.

Le nekaj dni potem, ko je prišel posnetek v javnost, so policisti zaplenili njegov avtomobil in ga poslali pod stiskalnico. "Pravica zahteva uničenje vozila," so zapisali. Poleg E36 so uničili še eno serijo tri generacije E46.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alann 🚯 (@alann_abt)

Lastnik rumenega lepotca je bil zaprepaščen. Na Instagramu je zapisal, da je ob odvzemu avta pričakoval samo denarno kazen in da bo lahko med postopkom na sodišču še vložil pritožbo. Tako pa je v šestih dneh po zasegu vozila, za katerega je imel vsa potrebna dovoljenja in homologacije, avto že postal neuporaben kup pločevine. Menda je lastnik ostal celo brez vseh osebnih stvari v njem, saj so mu avto zaplenili, ko je bil sam v službi. 

Za 27-letnega lastnika zgodba še ni zaključena. Tudi v luči dogodkov, ki so sledili konec prejšnjega meseca s policijskim ubojem 17-letnika v predmestju Pariza, je napovedal trd sodni boj proti policijski samovolji. 

Kot pravi, ne more razumeti, da je ostal brez avta samo zaradi enega drifta prek krožišča, ne da bi se imel možnost zagovarjati. Kot zatrjuje, doslej ni imel nobenih težav z zakonom in ni nikakršen preprodajalec z mamili, kot se je namigovalo v zvezi s pariškimi dogodki.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • Toma 18:47 04.julij 2023.

    Zdaj je se lepši!

  • astrid 15:59 04.julij 2023.

    Daj bog ta zakon v Sloveniji da se zbrihta zabite divjake na cestah v nasi drzavi in to takoj

  • sandi76 13:50 04.julij 2023.

    Pravilno, še pri nas bi morali kakšnega bmwja ali pa audija spravit pod stiskalnico, pa bi bilo manj nadutih šoferjev na cestah !