Avto
22167 ogledov

Video: ko na pet milijonov evrov vreden avto začne padati dež

Bugatti
1/7
Youtube
Tehnološko čudo se v dežju ne znajde najbolje.

Bugatti mistral je avto, s katerim se znamka za vedno poslavlja od bencinskega pogona. Gre za roadsterski avto na osnovi modela chiron, ki pa so ga močno spremenili in že nakazali tudi prihodnost pod novim lastnikom, hrvaškim Rimcem. Zadnje luči v X obliki naj bi namreč povzeli tudi prihodnji bugattiji.

Mistral bodo izdelali v 99 primerkih. Zaradi številnih dodelav v obliki in vsebini je že tako visoka cena chirona pri mistralu šinila v stratosfero, saj je mistral ocenjen na pet milijonov evrov. Kljub temu pa je zaradi zanimanja petičnih kupcev ta menda najhitrejši serijski roadster na svetu že zdavnaj razprodan.

Pred kratkim so mistrala v prototipni različici ponosno pokazali na vsakoletnem srečanju prestižnih vozil Concorso d'Eleganza Viila d'Este ob jezeru Como v Italiji. Zagodel pa jo je dež. Izkazalo se je, da avto sploh nima pomične strehe. Vozniku ni preostalo drugega, kot da je avto prevažal naokoli z dežnikom.

Da bi bili tudi pri serijskih vozilih lastniki prisiljeni voziti z dežniki, se zdi nepredstavljivo. Vendar pri Bugattiju za zdaj niso povedali, kakšne vrste zasilne strehe se lahko nadejajo. 

Prototip je naokoli poganjal elektromotor, medtem ko bodo v mistrale še zadnjič vgradili znameniti osemlitrski W16 motor s 1.103 kilovati (1.500 KM).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Toma 14:15 10.junij 2023.

    Peeptoe shoe, grdavž in polizdelek!

  • jakec1575 12:02 10.junij 2023.

    Moram rect, da hrvati niso francozi in ne znajo delat chic dizajn. Loh je tehnoloski cudez, vixualno pa ne preprica. Spredaj je kar nekaj. Zadaj pa ok ta x. Ampak lahko bi bolje

  • Lion0077 11:03 10.junij 2023.

    Čez 2762 dni bodo take avtomobile izdelali brez volana in pedal, ker bodo prepovedani.