Avto
2852 ogledov

Video: tudi to zmore stunirani golf 2

Golf II Youtube
Golf druge generacije si je kultni status pridobil zavoljo številnih lastnosti, a doslej nismo vedeli, da je med njimi tudi vožnja po prednjih kolesih.

Golf na videu ni ravno običajno vzdrževan primerek, marveč gre za stuniran stroj za dirke v pospeševanju. Morda po nesreči pa smo ugotovili, da je sposoben izvesti tudi tako imenovan wheelie, torej manever, ko se zadnji del v celoti dvigne v zrak. In to kako!

Pred dirko v pospeševanju Volkswagnovih vozil na britanskem dirkališču Santa Podje severno od Londona je voznik dizelskega golfa očitno želel še nekoliko ogreti Hoosierjeve pnevmatike, svoje je dodala kombinacija močnih zavor, lepljive površine in lahkega zadka. Avto se je z zadnjim delom v trenutku postavil kvišku, tako da so bila za hip v zraku celo vsa štiri kolesa. Če bi bila hitrost le malo večja, bi morda končal celo na strehi. Prizor je močno zabaval vse prisotne. 

Le nekaj trenutkov kasneje je priletni volkswagen švignil kot puščica in s progo opravil v manj kot 15 sekundah. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.