Avto
22888 ogledov

Visoki popusti za nova vozila Volkswagna

Volkswagen logo EPA
Kako zaradi slabe vesti Volkswagna priti do 12 tisočakov cenejšega čisto novega golfa.

Koncern Volkswagen, začetnik afere Dieselgate, po novem ponuja lastnikom starih dizlov clo več kot 10 tisoč evrov subvencije za nakup čistejšega avta. Znamke Volkswagen, Audi, Porsche in Škoda so v torek predstavile takoimenovano okoljevarstveno premijo. 

Do konca leta so znamke pripravljene kupcem, ki imajo trenutno v lastništvu dizla okoljevarstvenega standarda euro 4 ali manj, nuditi velike popuste, če se odločijo za menjavo.

Konkretno Volkswagen nudi "popust" med 2.000 (za model up) pa vse do 10.000 evri (touareq). Za golfa nudijo premijo pet tisočakov. Če se kupec odlioči za za avto na elektriko, na metan ali za hibrida, dobi še vsaj 2.000 evrov popusta. Skupaj z vladno podporo je tako mogoče električnega golfa v Nemčiji dobiti za skoraj 12 tisoč evrov pod nabavno ceno. 

Audi nudi znižanje osnovne cene med 3.000 in 10.000 evri, Porsche pa 5.000 evrov, a le v zameno za nakup znamkinega suva (cayenne oz. macan).

Gašenje (predvolilnega) razburjenja

Podobno politiko premij je v zadnjih dneh že zagnal BMW in sicer nudi kupcem 2.000 evrov. Svoj piskrček sta že pristavila tudi Ford in Toyota. Za razliko od BMW, ki premijo ponuja kupcem po vsej EU, tudi Sloveniji, pa je "velikodušna" ponudba koncerna Volkswagen omejena le na nemški trg. 

Medel kompromis Avto Nemci bodo zastonj popravljali dizle

V zadnjih dneh, tudi zaradi skorajšnjih volitev v Nemčiji, se spet krepi pritisk na nemške proizvajalce avtomobilov zaradi sumov, da so se kartelno dogovarjali med seboj glede nadzora škodljivih emisij. Na nedavnem vrhu z nemško politiko so dali obljubo, da bodo vpoklicali in brezplačno programsko posodobili več milijonov vozil novejših standardov euro 5 in 6 ter jim tako zmanjšali škodljive izpuste za do tretjino. A tudi ta ukrep je omejen le na Nemčijo in le na znamke koncernov oz. znamk VW, Daimler, BMW in Opel.

Drugih, predvsem sistemskih ukrepov, pa niso sprejeli.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.