Avto
362 ogledov

Volkswagen arteon pokazal, zakaj je premium

VW arteon
1/18
Volkswagen
Volkswagen arteon je naslednik modela CC. Ohranja kupejevske linije, medtem ko je bolj premium od passata.

Arteon, glavna novost Volkswagna na avtosalonu v Ženevi, je torej končno v polnosti razkrit. Postavljen je na MQB platformo, v dolžino ga je za skoraj 4,9 metra, medosje je dolgo 2,84 metra. 

Pri znamki pravijo, da gre glede oblike in vsebine v pravem pomenu za premijskega gran turisma. Inovativen nos, eleganto napeta streha in boćne linije ter ozka zadnja svetila ga zaznamujejo navzven, medtem ko v notranjosti nudi presek najboljšega, kar trenutno zmorejo pri znamki glede materijalov in tehnike, vključno z do 9,2-palčnih sredinskih zaslonov. Premijski pridih doda ambientalna osvetlitev.

Zadaj so trije sedežei, čeprav je seveda poudarek na stranskih dveh, ki naj bi nudila največ prostora v segmentu, kamor denimo sodita BMW 4 gran coupe ali pa audi A5 sportback.

Na začetku bo šest motorjev z začetno močjo najmanj 110 kW (150 KM), kolikor zmoreta novi 1,5-litrski bencinar ali vstopni 2,0 TDI, pa do 211 kW (280 KM), kolikor ima naboja močnejši izmed 2,0 TSI strojev. Gre pa pričakovati, da bodo pod pokrov v prihodnje vgradili tudi katerega izmed trilitrskih šestvaljnikov.

Pri močnejših motorjih sta sedemstopenjski DSG menjalnik in 4motion pogon serijska. 

Arteon je le eden izmed novincev salona v Ženevi. Vsi ostali so zbrani TUKAJ.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.