Avto
3326 ogledov

Volkswagen bo ukinil nekatere prodajne salone, prodajo seli na internet

Volkswagen dieselgate
Volkswagen nadaljuje z novim pristopom do prodaje avtomobilov. Kot kaže, se obeta revolucija.

Volkswagen naj bi skrčila svojo prodajno mrežo v Evropi, pišeta Automotive News Europe in agencija Reuters. Del prodaje naj bi preselili na internet. S tem želijo pri Volkswagnu privarčevati na stroških in hkrati spremeniti navade potrošnikov pri nakupu avtomobila, saj smo globoko v dobi digitalizacije.

Volkswagen na CES 2017 VW ekosistem Avto Volkswagen omogoča interaktivno doživetje prihodnosti

Pri VW želijo za desetino izboljšati dobičkonosnost svoje mreže, ki obsega 3.000 prodajnih salonov po Evropi, je dejal šef prodaje pri znamki Volkswagen Juergen Stackmann. Za zdaj ni znano, iz koliko prodajnih salonov naj bi VW umaknil svoje produkte.

Volkswagen scirocco Konec! Avto Volkswagen ukinil enega svojih najbolj športnih modelov

Varčevanje, varčevanje, varčevanje

Pri Volkswagnu so že pred časom sprejeli varčevalne ukrepe, ki so obsežni. Ukrepi so se poznali že lani jeseni na avtomobilskem salonu v Parizu, kjer je skupina manjkala s svojimi ekskluzivnimi znamkami, kot sta Bentley in Lamborghini. Napovedali so tudi varčevanje v motošportu in še kje ... 

Volkswagen TDI Volkswagen Avto Volkswagen bo v Nemčiji odkupil nekatera sporna dizelska vozila

Zaradi afere "dieselgate“ bodo morali privarčevati milijardne zneske, je lani za Reuters dejal neimenovani vir znotraj podjetja.

Volkswagen arteon Test Avto Test volkswagen arteon
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.