Avto
138 ogledov

Vozilo pogorelo. Je kriva polnilnica?

Električno vozilo zagorelo You tube
Norvežan je praznike počastil z nakupom novega električnega avtomobila, a mu je vozilo po dveh dneh popolnoma pogorelo.

Novo leto se ni dobro začelo za Norvežana, ki se je odločil, da bo praznike obeležil z nakupom električnega avtomobila Tesla Model S. Na žalost je bila njegova sreča kratkega trajanja, saj mu je avto po dveh dneh popolnoma pogorel.



Avto je bil v petek dopoldan na polnenju, ko so ga naenkrat zajeli plameni. K sreči ni bil poškodovan nihče, vozilo pa je bilo popolnoma uničeno. Ker je zagorel električni avtomobil, požara ni bilo mogoče gasiti z navadno vodo, zato so najprej nemočno gledali, kako vozilo gori.

Izziv za gasilce

Gasilci so ga nato pogasili s posebno peno in zaščitili območje. Kot so povedali za norveški NRK je požar električnih avtomobilov za njih novost, saj so litijeve batarije izredno vnetljive, kar dodatno otežuje gašenje.

Vzrok požara še ni znan, tudi v podjetju Tesla Motors, kjer električno vozilo proizvajajo, za zdaj še niso komentirali primera. Domnevajo, da je do požara prišlo zaradi napake na polnilnici.

Limuzina je bil prvič predstavljena leta 2009 na Frankfurtskem sejmu. Prve modele so dostavili v ZDA junija 2012, v Evropi pa začetka avgusta 2013 na Norveškem, Švici in Nizozemskem, kjer se električni avtomobili najbolj prodajajo.

Komentarjev 3
  • zdrej 01:36 03.januar 2016.

    Samo % pogorelih Tesel je večji od % standardnih avtov z motorji na notranje zgorevanje. Sama litij ionska baterija predstavlja "preveč dober " vir samovžiga.

  • semseprijavilsamozato 20:46 02.januar 2016.

    Avtomobili z motorji na notranje izgorevanje pa se nikoli ne spontano vžgejo ne? Poglej malo statistike preden pišeš. Ste smešni nekateri...

  • antitrust 16:14 02.januar 2016.

    Poj pa mej električni jajc