Avto
76 ogledov

Voznik razočaran, ker mu radar ni izmeril več

Audi A6 allroad Žurnal24 main
Voznik audija je bil neprijetno presenečen, ko ga je ustavil policist in mu povedal, koliko je šel na uro. Mislil je namreč, da je njegov stroj sposoben višjih hitrosti.

Paweyandrzej Tylkowski je vozil svojega audija A6 po cesti, kjer je omejitev 70 milj na uro (112 km/h). Tylkowski pa je svojega bavarca povsem spustil z vajeti in je na cesti v britanskem okrožju Nottingam pritisnil do konca. A imel je to smolo, da je v navalu hitrosti celo spregledal policijski avomobil in ga prehitel. Policist se je seveda pognal za njim in ga ustavil.

Presenečenje pa je sledilo pred sodnikom za prekrške. Tožilka je sodišču pojasnila, kako je 33-letni Tylkowski prehitel policijsko vozilo, policist pa mu je med zasledovanjem nameril povprečno hitrost 115 milj na uro (185 km/h), poroča Daily Mail. A Tylkowski ni tajil prehitre vožnje, temveč je v zagovoru izrazil celo svoje začudenje, saj je sam mislil, da "leti" vsaj 135 milj na uro (217 km/h).

Kot je je še dodal, je skušal preveriti delovanje turbo polnilnika. Sedaj mu grozi odzvem vozniškega dovoljenja in visoka denarna kazen. V Veliki Britaniji dajejo prometni varnosti in discipliniranemu vedenju voznikov veliko pozornosti, tudi zato gre za državo, ki se redno uvršča med prometno prve tri najbolj varne države v Evropi.

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:26 25.maj 2015.

    voznik k tok divja in ogroža življenja sebe ter drugih zarad ene trapaste turbine.

  • BojanBojan 10:09 25.maj 2015.

    Sedaj mu grozi odvzem vozniškega dovoljenja in visoka denarna kazen. Groza, a ne?!Ja, kazen do 1000 funtov, kar je okoli 1400€...pri neto povprečni plači britanca, ki je 3000€. Pri nas pa 1200+9 kazenskih točk...pri neto povprečni plači 1000€.<br ...prikaži več />Kaj bi šele zapisali britanci, če bi mu primerjalno grozila kazen do 4200€....kot Slovencu pri njegovi plači...Kdo je sedaj tu nor!?