Avto
1281 ogledov

Vrhunski dirkalnik za slovenskega dirkača

Osella PA21 EVO Prokarting Racing
Spoznajte osello PA21 EVO, novo pridobitev moštva T-2 Prokarting Racing, za volanom katerega bo v letošnji sezoni v razredu špotnih prototipov tekmoval Vladimir Stankovič.

Izkušeni slovenski dirkač Vladimir Stankovič se bo v sezoni 2023 potegoval za točke slovenskega in avstrijskega državneva prvenstva za volanom športnega prototipa Osella PA21 EVO.

Vladimir Stankovič GHD Avto Slovenec za volanom najzmogljivejšega gorskega dirkalnika

Ta vrhunski dirkalnik, ki ga poganja dvolitrski motor z nekaj več kot 300 konji, ima izvrsten potencijal in v moštvu T-2 Prokarting Racing verjamejo, da je v rokah Stankoviča zmožen dosegati vrhunske rezultate.

Osella PA21 EVO | Avtor: Prokarting Racing Prokarting Racing

Avto Stankovič zmagal v Skradinu

“Moja nova Osella je izjemen dirkalnik, prava specijalka za gorske dirke. Težak je le nekaj več kot 500 kilogramov, še posebej pa ga odlikuje zelo dobra aerodinamika, ki skupaj z dobrim mehanskim oprejemom zagotavlja izvrstne vozne lastnosti.” je povedal Stankovič.

Prokarting, Vladimir Stankovič Avto Tega v avtošolah voznikov žal ne naučijo

“Kljub temu, da imam kar nekaj izkušenj s športnimi prototipi in tudi z dirkalniki Osella, pred celotnim moštvom je vrsta novih izzivov, ki se jih zelo veselim. Čaka nas učna sezona in privajanje na specifike novega dirkalnika, vseeno pa sem prepričan, da se bom že v letošnji sezoni potegoval za najvišja mesta na posameznih dirkah.” je zaključil Vladimir Stankovič.

Nesreča Vladimirja Stankovića Video Avto Video: Spektakularna nesreča slovenskega dirkača

T-2 Prokarting Racing že 1. aprila čaka prva preizkušnja - na dirkališču v Brnu bo potekala uvodna dirka avstrijskega gorskega prvenstva, zadnji aprilski vikend pa je na sporedu prva dirka evropskega prvenstva v Avstrisjkem Rechbergu. Slovenska premiera novega bolida bo 25. junija na Gorjancih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.