Avto
2399 ogledov

WRC prvenstvo v reliju čez dve leti na Hrvaškem

Reli, Sebastien Ogier Epa
Največji svetovni asi svetovnega relija bodo leta 2019 tekmovali le streljaj prek naše južne meje.

Kot poročajo hrvaški mediji, je Hrvaški uspel veliki met, saj si je država zagotovila mesto v koledarju dirk za svetovno prvenstvo v reliju leta 2019. Kandidirali so že za izvedbo ene izmed dirk v prihodnjem letu, vendar pa naj s Fio ne bi našli skupnega jezika zaradi dejstva, da so bili na voljo le poletni meseci, ko je na Hrvaškem višek turistične sezone. Za termin konec septembra, na katerega so računali Hrvati, pa jih je prehitela Turčija, ki je v vsega 10 dneh sklenila vse potrebne dogovore in garancije za izvedbo zahtevnega tekmovanja.

Sedaj pa je potrjeno, da bo reli izveden v letu 2019, natančni datum bo znan v roku treh mesecev. Začetek relija bo v Puljski areni, pričakovati je, da bo večina etap izvedenih na istrskih cestah. Tako bomo lahko v neposredni bližini slovenske meje spremljali svetovne zvezdnike vrtenja volana, kotso Sebastien Ogier, Thierry Neuville, Jari-Matti Latvala, Dani Sordo ... 

Reli, Sebastien Ogier | Avtor: Epa Epa

Zaradi prihoda WRC tekmovanja si na Hrvaškem že manejo roke in delajo primerjavo z relijem po Portugalski - tam je reli v živo gledalo prek 900.000 ljudi, od tega poloica tujcev. Neposredni učinki na gospodarstvo so bili prek 60 milijonov evrov, samo zaradi WRC so na Portugalskem ustvarili 1,5 milijona dodatnih nočitev. 

WRC tekmovanje po svetu spremlja prek 700 milijonov ljudi. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • tudbognasvečnereši 10:00 11.september 2017.

    Bravo hrvati, vsaka vam čast, da bi imeli v Butalah kdaj takšen rally, lahko samo sanjamo ker smo prebukovi.