Avto
43 ogledov

Zaradi deodoranta eksplodiral avtomobil

Eksplozija avtomobila EPA
Mladi potnici sta se v avtomobilu najprej dodobra našpricali z deodorantom, nato pa prižgali cigareto. Posledice so bile katastrofalne.

Da na bencinski črpalki ni dobro prižigati cigaret, je nekako v podzavesti vseh. A enako nevarno kombinacijo lahko predstavljajo tudi vnetljive snovi, ki so v vsakdanji rabi. 

Pred dnevi se je v Nemčiji v mestu Soest zgodila nenavadna nesreča s hudimi posledicami. V stoječi opel corsi sta sedeli 19- in 21-letnica. Verjetno sta šli na zabavo, saj sta se dodobra našpricali z deodorantom.

Nato sta si želeli privoščiti še cigareto. A ob iskri je zaradi koncentracije deodoranta v zraku prišlo do silovite eksplozije, poroča MotorTalk.

Vsa stekla avtomobila je razgnalo, s policijske fotografije je vidno tudi, da je odtrgalo vrata na vozničini strani. Avto je bil po poročanju policije popolnoma uničen. Obe dekleti so z opeklinami druge stopnje prepeljali v bolnišnico, a k sreči drugih poškodb nista utrpeli.

Komentarjev 2
  • mph 12:06 24.november 2014.

    No, vidim, da se je do tega trenutka vsaj 4 že to zgodilo, da jim je razneslo avto, ko so se odišavili oz. odišavile v avtu in potem čik na "on". :-) ha ha ha ha ....

  • mph 21:35 23.november 2014.

    Temeljito dvomim, razen, če sta v celoti deodorant izpraznili v avtu.