Avto
58 ogledov

Že 35-ič boj za meglenko

meglenka, saturnus Andrej Leban
Reli Saturnus bo letos že 35. zapored hrumel po slovenskih cestah. Dirkači od doma iz tujine se bodo drugi majski vikend na več kot 190 zelo zahtevnih tekmovalnih kilometrih borili za prestižno nagrado - znameniti pokal meglenko.

Priprava letošnjega relija je po besedah organizatorjev ena najbolj zahtevnih doslej, čeprav so upali, da so vrhunec težav prebrodili že v lanski izvedbi. Vsesplošna gospodarska kriza namreč suši prepotrebne vire denarja in le glavnemu pokrovitelju, družbi Helli Saturnus, se imajo po lastnih besedah zahvaliti, da bodo lahko pripravili novo izdajo enega najbolj zvenečih relijev v tem delu Evrope.

"V teh časih je športu namenjenega vse manj denarja, še toliko manj pa so podjetja pripravljena vlagati v motošportne prireditve. Mi imamo k sreči Hello Saturnus, ki posluje dobro, zato so tudi stabilno sodeluje pri sponzorstvu," je na tiskovni konferenci pojasnil Miha Levec iz organizacijskega odbora in opomnil, da je Hella Saturnus s vojim 35 let dolgim sponzorstvom verjetno edinstveno podjetje v svetu.

Po zahtevnih "brzincih" domače in tuje posadke

Zasnova dveh dirkaških dni bo podobna lanski. Slovesni štart relija bo na petkov večer, 11. maja. Organizatorji upajo, da bodo atraktivne avtomobile lahko pripeljali v samo središče prestolnice. Sobotni dan bo potekal na območju Hrastnika in Trbovelj, nedelja pa v okoli Janč, Metnaja in Višnje Gore.

"Reli Saturnus obstaja neko ime, tudi v evropskem merilu. Trudimo se, da mu vrnemo nekdanje ime tudi tako, da poleg najboljših domačih vabimo tudi tuje posadke, iz Češke, Italije, nemčije, Nizozemske, in od drugod. Zadovoljni bomo, če se bo relija udeležilo vsaj 75 posadk," je cilje še strnil Levec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.