Avto
19 ogledov

Znate izbrati pravo?

Škoda Škoda
Ona mora biti visoka. In blond. Ali vsaj rjavolasa. Z modrimi očmi, vsekakor. Idealna, pač. Pa bi bili s svojo sanjsko žensko tako srečni kot ste z žensko svojega življenja? Njo ste izbrali, ker ste poslušali svoje srce. In ker niste pozabili, kaj vam govori razum.

Nekaj podobnega je z avtomobili. Morda res sanjate o noro zmogljivi športni puščici, a z njo ne bi bili posebej srečni, ko bi bilo treba družino peljati na morje ali ko bi z njo zadeli ob kruto realnost slovenskih cest po še eni do asfalta neusmiljeni zimi. 

Zakaj torej ne bi izbrali avtomobila zase drugače?

Saj veste: tako, da postavite na prvo mesto sebe in svoje potrebe. Običajni avtomobilski konfiguratorji od človeka zahtevajo, da takoj izbere karoserijsko obliko, se odloči med dizlom in bencinom, obkljuka bodisi ročni bodisi samodejni menjalnik. Potem je tu moč motorja pa platišča in oblazinjenje ... In končno se pred vami pojavi vozilo s svojo ceno, o katerem potem malo razmišljate, se lotite konfiguracije na novo in zamenjate oblazinjenje, dodate paket, ki ste ga prej pozabili ... In tako nekaj krogov.

Ni treba, da je tako

Kaj, če bi vas najprej vprašali, ali imate družino? Če radi smučate? Pogosto prevažate kaj blatnega? Če potrebujete pomoč pri parkiranju s prikolico? Če bi imeli morda kaj proti, da se vaš avto v gneči varno pelje takorekoč sam? Če imate dovolj preklapljanja med dolgimi in kratkimi lučmi? Če potrebujete internet tudi v avtu?

Za vsakim takšnim vprašanjem se skriva delček avtomobila in potreba, ki jo morda imate – ali pač ne. In vaši odgovori so tisti, ki pripeljejo do nabora vozil, kakršna ustrezajo vašim zahtevam. Tak sodobni konfigurator pa vam ne bo le postregel z odstotkom ujemanja posameznega vozila z vašimi potrebami, s ceno in konkretnim zneskom serijske in doplačljive opreme, ampak vam bo ponudil tudi testno vožnjo in predstavil najugodnejšo opcijo financiranja. 

Zakaj torej ne bi poskusili? 

Preizkusite tak konfigurator tudi sami! Ker ponuja Škodin model Octavia s svojimi različnimi izvedenkami in opremo toliko raznolikih možnosti, pisanih na kožo takorekoč komurkoli, boste pravo Octavio zase najhitreje našli ravno na ta nov, drugačen način. Povedano drugače: ste za nekaj novega?