Slovenija > Črna kronika
46 ogledov

Na begu do smrti povozil še 33 ljudi

Avtobus na Haitiju EPA
Voznik avtobusa je najprej po nesreči do smrti povozil pešca, nato pa med begom še 33 ljudi. Množica skušala linčati voznika s potniki avtobusa vred.

Avtobus, nad katerim je voznik izgubil nadzor in zapeljal v množico ljudi v mestu Gonaives na Haitiju, je najprej do smrti povozil nekega pešca, enega pa ranil. Ko je voznik skušal z avtobusom pobegniti, pa je povozil več orkestrov uličnih glasbenikov in ubil še 33 ljudi.

Predstavniki haitijskih oblasti so francoski tiskovni agenciji AFP povedali, da je v mestu, ki leži 150 kilometrov severno od prestolnice Port-au-Prince, avtobus ubil skupno 34 ljudi, 15 pa ranil.

Reševalci so poškodovane odpeljali v bolnišnico, medtem ko je policija skušala pomiriti jezno množico, ki se je zbrala na kraju nesreče.

"Ljudje, ki niso bili žrtve nesreče, so skušali zažgati avtobus skupaj s potniki v njem," je povedal predstavnik lokalnih oblasti Faustin Joseph. Dodal je, da so "avtobus, potniki in voznik zaščiteni na lokalni policijski postaji".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.