Šport > Nogomet
56 ogledov

Avtobus z navijači se je prevrnil

nesreča avtobusa Profimedias
Navijači škotskega nogometnega velikana so doživeli prometno nesrečo. Več jih je bilo poškodovanih, eden je umrl.

Škotski velikan Rangers, ki po nekaj letih, ko so ga zaradi finančnih nepravilnosti degredirali v škotsko četrto ligo, znova igra med elito, je tokrat gostoval pri mestnem tekmecu Partick Thistlu. A dvoboj je zaznamovala prometna nesreča, ki jo je doživel avtobus navijačev Rangersov.

Južno od Glasgowa se je prevrnil avtobus, ki je bil na poti do stadiona. V njem so bili privrženci glasgowskega velikana, 18 pa jih je utrpelo poškodbe. Trije ljudje so bili težje poškodovani, eden pa je kasneje tudi umrl v bolnišnici.

"Povsem jasno je, da so nekatere reči pomembnejše od nogometa. Naše misli so s poškodovanimi in njihovimi družinami," je po zmagi z 2:0 dejal pomočnik trenerja pri Rangersih David Weir.

Preiskava poteka, trije v resnem stanju

''Policija je bila o incidentu obveščena ob 13.15. Na prizorišče so prispele službe za nujno pomoč in 18 ljudi so odpeljali v bolnišnico. Zdravniško osebje je potrdilo, da so trije v resnem stanju,'' so sporočili možje v modrem. Na avtobusu je bilo 36 potnikov in voznik. Policija dogodek še preiskuje.

Škotski nogometni velikan je v uradni izjavi zapisal, da so v klubu globoko užaloščeni ob tej grozni nesreči. ''Sožalje za preminulega gospoda. Naše misli so pri njegovi družini. Z mislimi smo tudi pri tistih, ki so bili poškodovani in so morali v bolnišnico. Čeprav smo dosegli pomembno zmago, je vse, kar se je dogajalo na igrišču, v luči te grozne novice postalo nepomembno,'' je sporočil klub.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.