Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Avtobus z otroki pristal na strehi

nesreča avtobus
1/4
Sobotainfo.com
V naselju Panovci je s ceste zdrsnil avtobus z otroki. Trije potniki, med njimi dijak, so bili lažje poškodovani, en potnik pa huje.

Nesreča se je zgodila ob 6.13 na relaciji Panovci - Križevci v občini Gornji Petrovci zaradi neprilagojene hitrosti voznika avtobusa.

Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je voznik avtobusa na zasneženi, nepluženi, neposipani in spolzki cesti predvidoma zaradi neprilagojene hitrosti v ostrem, nepreglednem ovinku pri vožnji po klancu navzdol zapeljal levo v jarek, kjer se je vozilo prevrnilo na streho, so sporočili s PU Murska Sobota. V avtobusu je bilo enajst potnikov, od tega osem dijakov in tri starejše osebe. V nesreči so bili dijak in dve starejši osebi lažje telesno poškodovani, ena starejša oseba pa je bila hudo telesno poškodovana.  

V času ogleda  nesreče je bila lokalna cesta zaprta za promet. Nastalo je za okrog 100.000 evrov materialne škode.

Zoper voznika avtobusa bodo policisti podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo. Glede na ugotovitve pri ogledu kraja prometne nesreče, kjer je bilo ugotovljeno, da cesta ni bila očiščena in posipana pa bo zoper vzdrževalca lokalne ceste podan predlog pristojnemu prekrškovnemu organu. O nesreči sta bila obveščena preiskovalni sodnik in državni tožilec.

Avtobus ki se je zjutraj prevrnil, so tekom dneva odstranili iz jarka, kjer se je ustavil, je poročal portal sobotainfo.com.

Previdno na cestah

Sneg se oprijema cestišč, zato je nujno prilagoditi vožnjo razmeram. Zaradi plužnih in posipalnih skupin je promet na posameznih avtocestnih odsekih in na nekaterih državnih cestah upočasnjen, opozarjajo na prometno-informacijskem centru. 

Komentarjev 1
  • Jaka.marinsek 14:37 29.januar 2014.

    itak ... spet neprilagojena hitrost. To da ni blo spucano pa ni problem. Po policijsko je itak 90% nesreč posledica neprilagojene hitrosti ker je tako najlažje narst zapisnik.