Šport
26 ogledov

Avtogol strl srca Islandcev

madžarksa euro 2016
1/15
EPA
Madžarska je na drugi tekmi skupine F remizirala z Islandijo (1:1) in se z osvojeno točko močno približala uvrstitvi v naslednji krog tekmovanja.

Madžarska je iskala šesto zaporedno zmago proti Islandcem. Dolgo je kazalo, da bo celo izgubila. Na koncu sicer ni slavila, a se je še kako veselila točke po zaslugi islandskega avtogola, saj še vedno vodi na lestvici skupine F in je po zmagi proti Avstriji v uvodnem krogu na dobri poti v nadaljevanje tekmovanja.

Prvi polčas so dobili Islandci, ki so si v sicer dokaj umirjenem ritmu priigrali vse lepe priložnosti. V deseti minuti je Jon Dadi Bodvarsson s strelom z glavo v kazenskem prostoru žogo poslal čez gol, v 31. minuti je Johann Gudmundsson prav tako v kazenskem prostoru sprožil, a je bil Gabor Kiraly na mestu. V 40. minuti pa so Islandci povedli, enajstmetrovko je uspešno izvedel Gylfi Sigurdsson. Zakrivil pa jo je Tamas Kadar.

V drugem polčasu se je nadaljevala posestna premoč Madžarov, ki pa nikakor niso našli načina za ogrozitev tekmečevih vrat. Oba selektorja sta kar hitro dodobra osvežila ekipi z rezervisti, eden izmed njih, Madžar Daniel Bode, je v 72. minuti sicer prišel do strela, a žogo poslal preveč po sredini, tako da islandski vratar ni imel veliko dela.

A v 88. minuti so Madžari prišli do izjemno pomembne točke. Zagotovil jim jo je kar Islandec Birkir Saevarsson, ki je želel prestreči podajo, a slabo reagiral in zabil avtogol.

Islandci bodo zadnjo tekmo v skupinskem delu igrali 22. junija v St. Denisu proti Avstriji, Madžari pa se bodo v Lyonu pomerili s Portugalci.

Euro 2016, skupinski del, 2. krog:

Islandija - Madžarska 1:1 (1:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.