Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Avtomehanik iz požara rešil šefa

Požar avtomehanične delavnice na Murterju.
1/4
Pixsell
Lastnik avtomehanične delavnice v Betini na hrvaškem otoku Murter in njegova žena se lahko le 26-letnemu podrejenemu zahvalita, da sta ostala živa v požaru delavnice.

V požaru avtomehanične delavnice lastnika Robija Jakovčeva je zgorelo sedem avtomobilov in vsa opreme delavnice. Zagorelo je okrog 11.20, zaradi zaprtega prostora in prisotnosti bencina pa se je požar zelo hitro začel širiti po delavnici.

Šestindvajsetletni avtomehanik Ante Vukas je, kot poroča 24sata.hr, z roko razbil okno in pobegnil ognjenim zubljem, nato pa je še v drugem prostoru razbil steklo in tako omogočil, da sta se lastnik in njegova žena lahko rešila. Kot so ob tem povedale priče, bi oba po vsej verjetnosti v požaru umrla, če ju ne bi rešil Vukas.

"Vse se je dogajalo zelo hitro, morda v nekaj desetih sekundah. Sedel sem v avtomobilu, ko je izbruhnil požar. Ta mi je onemogočal, da bi pobegnil iz delavnice. Bilo je zelo vroče in ni bilo časa za razmišljati. S komolcem sem razbil steklo in pobegnil skozi okno. Vedel sem, da se v drugem prostoru nahajata Robi in njegova žena Sandra. Vzel sem platišče in ga vrgel v okno, tako da sta lahko pobegnila," je za omenjeni portal dejal Ante.

V gašenju požara je bil ranjen en gasilec. Ker se je reševalno vozilo pokvarilo na poti iz Šibenika na Murter, pa so morali poškodovance v bolnišnico prepeljati v gasilnem vozilu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.