Svet
32 ogledov

Avtomobil bomba v Beogradu

Deaktiviranje bombe. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Posebne enote srbske policije so preprečile tragedijo v Novem Beogradu.

Posebne enote beograjske policije so popoldne v Novem Beogradu deaktivirale bombo, ki je bila montirana na podvozje avtomobila. Policisti so eksplozivno napravo še pravočasno odstranili in tako preprečili katastrofo.

Bomba je bila montirana na avtomobil znamke Golf 5, njegov lastnik pa je Aleksandar S. Slednji je med policijsko akcijo sedel v bližnjem lokalu. Kot je dejal za srbske medije, je opazil, da so pod njegovim vozilom žice in zato poklical policijo. Poškodovanih ni bilo, bombo pa so pozno popoldne uničili na vojaškem poligonu v bližini Beograda.

Aleksandar S. je sicer stari znanec policije, za seboj ima že več kaznivih dejanj. Kratka preiskava je bila že opravljena, a za sedaj se še ne ve, kdo je odgovoren za namestitev eksplozivnega telesa. 
Parkirani avtomobil se je sicer nahajal v bližini stanovanja predsednika Srbije Tomislava Nikolića, pa tudi blizu domovanja finančnega ministra Mlađana Dinkića

Komentarjev 1
  • Boschtjan Zupanchich 06:45 20.maj 2013.

    Čudno , ... čudne , čudne stvari se dogajajo zdaj na tem bolnem planetu , ... ljudje brez vesti, ... bi vse naredili za denar , ... še celo pobijali bi sobrate , ... Keeera Bedaaa !!! Žal se pa ...prikaži več To Nebo končalo kaj dobro !!!